Antonescu: vom participa la europarlamentare pe liste separate

| 09 ian, 2014

Liberalii şi social-democraţii vor participa la alegerile europarlamentare pe liste separate, a reiterat joi preşedintele PNL, Crin Antonescu, precizând însă că, dacă va exista o propunere de angajare în tandem a celor două formaţiuni la euroalegeri, aceasta va fi luată în discuţie.

"Noi avem declaraţii mai vechi şi abordarea mai veche, care este actuală, care nu a fost modificată, că mergem fiecare pe liste separate, din raţiuni care au fost explicate. Am văzut la PSD nişte măsuri de natură organizatorică şi nişte elemente de calendar pentru pregătirea ca partid distinct a alegerilor europarlamentare, ceea ce şi noi, cum v-am informat, am făcut astăzi', a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă după Biroul Politic Naţional al PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului, notează Agerpres.

El a arătat că, în situaţia în care o propunere privind participarea pe liste comune la europarlamentare va apărea, aceasta va fi discutată.

"Dacă la un moment dat, în cursul discuţiilor pe care le avem, apare o asemenea propunere, o vom discuta, dar deocamdată ea nu este de actualitate şi fiecare partid se pregăteşte, aşa cum s-a anunţat încă din cursul anului trecut, să participe separat. Din punctul meu nu este o chestiune de actualitate, nu este o chestiune pe care refuz să o discut şi, dincolo de regimul unor aspiraţii intime declarate public, (...) PNL nu a luat în discuţie aşa ceva", a susţinut liderul PNL.

Vicepreşedinţii liberali Rareş Mănescu şi Marian Petrache şi secretarul general al PNL Eduard Hellvig au fost mandataţi de Biroul Politic Naţional al liberalilor să pregătească alegerile europarlamentare, urmând să întocmească pentru Delegaţia Permanentă a PNL un proiect, o echipă şi un calendar pentru pregătirea acestui scrutin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ