Crin Antonescu: Nu mă voi mai apuca de doctorat, vremea doctoratului a trecut

| 09 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi că nu mai are de gând să termine doctoratul pe care l-a început în anul 1991.

El a relatat cum, în 1991, a început un doctorat cu profesorul Zoe Petre pe o temă de istorie antică, despre constituirea conceptului regal în moştenirea lui Alexandru Macedon în epoca elenistică, relatează Agerpres.

"Am parcurs-o, am dat examenele de etapă care se dau. Între timp, devenind deputat în 1992, în toamnă, la începutul lui 1993 m-am pomenit în faţa unei decizii, aşa am perceput eu lucrurile: fac politică mai departe, merg cu doctoratul? Eu concepând în 1993 ideea că doctoratul nu e chestiune de palmares (...), nu e o decoraţie pe care ţi-o dă cineva. E un element de parcurs, de carieră atunci, în principiu, când te duci pe o carieră ştiinţifică. (...) Eu vorbesc de istorie, chiar nu ştiu cum e în alte părţi. Şi atunci am suspendat acest lucru, i-am spus doamnei profesor Petre, care insista", a spus Antonescu.

Într-o notă anecdotică, Antonescu a mai povestit cum a reacţionat la aflarea acestei decizii Nicolae Mischie, cu care era coleg la vremea aceea în Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, dar şi 'contemporan de doctorat'.

Liderul PNL a relatat cum Mischie i-a spus 'vorbe profetice'. Potrivit lui Antonescu, Nicolae Mischie i-ar fi zis că peste 10 ani din acel moment, cine nu va avea doctoratul o să fie 'ultimul om', că nu are nicio importanţă dacă doreşti sau nu să faci o carieră ştiinţifică, că nu trebuie neapărat să te dedici ca să faci un doctorat, deoarece 'timpul trece, doctoratul vine'.

"Domnia sa a devenit doctor şi nu am niciun fel de îndoială asupra temeiniciei, dar vorbele au fost adevărate în sensul că, într-adevăr, numărul nedoctorilor din România este din ce în ce mai mic. Cred că noi am devenit o minoritate, adică sunt sigur", a susţinut Antonescu.

El a spus că nu regretă alegerea pe care a făcut.

"'Îi spun şi doamnei profesor Zoe Petre, mulţumindu-i încă o dată pentru cât a condus acest doctorat, când nu mai sunt nici senator, nici deputat, nu mă mai apuc nici de doctorat. Vremea doctoratului a trecut", a declarat liderul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ