Crin Antonescu: Preşedintele trebuie să ofere garanţii, nu linişte

| 09 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, că viitorul preşedinte al României va trebui să ofere garanţii, şi nu linişte.

"Vrem un preşedinte care să aducă unitate. Să aducă unire, dar până la unirea cu Basarabia, să aducă unirea în România. Vrem un preşedinte care să aducă linişte, da, dar nu în sensul că vrem un preşedinte care să nu deranjeze pe nimeni. Marca preşedintelui viitor nu trebuie să fie aceea de a nu deranja pe nimeni şi de a oferi linişte. Pentru că nu liniştea e prerogativa preşedinţilor, nu pentru linişte votează cetăţenii în regimuri politice şi constituţionale care presupun un preşedinte votat. Preşedintele trebuie să ofere garanţii, nu linişte", a afirmat Antonescu, conform Agerpres.

El a arătat însă că se poate vorbi de "linişte publică şi ordine socială", dar numai atunci când este garantată respectarea Constituţiei, când sunt asigurate echilibrul regimului democratic şi funcţionarea corectă a instituţiilor statului.

"Preşedintele trebuie să fie un garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, un garant al funcţionării corecte a instituţiilor, un garant a independenţei justiţiei, al respectului pentru Parlament, pentru Guvern", a susţinut Antonescu.

În opinia sa, preşedintele trebuie să fie un garant intern, dar şi un garant extern, adică un garant al politicii externe, al opţiunilor strategice ale României. Liderul PNL a adăugat că preşedintele are datoria să dea garanţii tuturor cetăţenilor, nu doar unor demnitari sau unor partide.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
gigi
gargara
Si cum ofera garantii d-le Antonescu cind dvs. ati facut asa putine FAPTE incit nu avem garantii decit in vorbe.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ