Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea au primit cadouri de mii de euro

| 08 ian, 2014

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a primit în 2013 de la preşedintele Camerei Comunelor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, John Bercow, un set de butoni pentru mânecă, din oţel inoxidabil, în formă rotundă, având gravate sigla Camerei Comunelor, pe care i-a păstrat.

Preşedintele Senatului a primit, în 2013, bunuri cu titlu gratuit în valoare de circa 1.500 de Euro pe care, cu excepţia butonilor şi a platoului de ceramică, le-a lăsat în patrimoniul Senatului, scrie Mediafax.

Setul de butoni este în valoare de 18 Euro şi face parte din categoria celor 20 de bunuri primite cu titlu gratuit de către Antonescu, cu prilejul unor acţiuni de protocol în exercitarea mandatului în anul 2013.

Antonescu a primit, tot de la John Bercow, un platou de ceramică având gravată sigla Camerei Comunelor, în valoare de 13 Euro, pe care l-a păstrat, de asemenea.

Cel mai scump cadou primit de Antonescu este în valoare de 391 de Euro şi constă într-un obiect decorativ format din 117 monede placate cu aur de 24 k.

Valoarea medie a bunurilor primite de Crin Antonescu în anul 2013 este de 75 de Euro.

Antonescu a mai primit un platou metalic simplu nichelat, un set format din 4 pahare din sticlă cu inserţii, o statuetă din ceramică de culoare neagră reprezentând o femeie cu violoncel, o statuetă din ceramică de culoare neagră reprezentând un bust de femeie.

El a primit şi un stilou marca Récife, un set format dintr-un stilou marca Parker şi un suport pentru pix de formă cubică, o sticlă pentru vin din ceramică de culoare neagră, o figurină din porţelan lucrată la manufactura Höchster, reprezentând un leu de culoare albă, precum şi mai multe tablouri şi plachete.

Zgonea nu a păstrat niciun cadou

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit 27 de bunuri cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol în exercitarea mandatului în anul 2013, în valoare totală de aproximativ 3.200 de Euro. Zgonea nu a păstrat niciun bun primit, toate fiind lăsate în patrimoniul Camerei Deputaţilor.

Valoarea medie a bunurilor primite de Zgonea în 2013 este de 120 de Euro.

Cele mai scumpe bunuri primite de Zgonea reprezintă un set format din două platouri de porţelan, pictate manual, un obiect decorativ din argint lucrat în tehnica filigranului şi un obiect decorativ din argint, lucrat manual, reprezentând o navă cu vele pe suport de formă ovală de culoare închisă, fiecare dintre acestea fiind în valoare de 250 de Euro.

Zgonea a mai primit bunuri precum un clopoţel din metal de culoare argintie, o reproducere din piatră după o efigie arheologică, o reproducere după un vechi text scris în alfabetul glagolitic, descoperit în insula Krk sau o reproducere după un text din prima carte tipărită în Balcani în anul 1494.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 2014
pensionar
BRAVO.Asta e democratie, ei cu bunuri, cadouri, si noi cu mizerie in spitale, fara aparatura, ciubuc, chitantier sa nu mori ca un caine maidanez.Frumos e democratia, capitalizmul cand esti plin de bani, si avantaje, bar, restaurant, frizerie, coafura, gradinita, parc auto, farmacie, etc pentru alesi neamului, (prost am fost ca am votat)si mizerie sociala scunpiri, pentru plebeea.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ