Anunţul făcut de PNL cu privire la "O MEGA ESCROCHERIE PSD-istă"

| 08 iun, 14:21

PNL va solicita comisie de anchetă în cazul Rompetrol, a anunțat luni prim-vicepreședintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Vom solicita, în cel mai scurt timp, instituirea unei comisii de anchetă la nivelul Comisiei de buget-finanțe pe chestiunea Rompetrol, pe care o considerăm o mega escrocherie a deceniului de conducere PSD-istă", a spus Ungureanu, într-o conferință de presă, după ședința Comisiei de unificare a PNL.

El a arătat că în 2000, când Rompetrol a fost achiziționată de Dinu Patriciu, compania avea datorii de 700 milioane de dolari, iar în 2003 Guvernul Năstase a creditat-o cu 660 milioane de dolari pentru rafinăria Petromidia, ștergând aceste datorii.

Ungureanu a mai precizat că în 2013 a fost încheiat un memorandum între Guvern și KazMunayGas prin care s-a aprobat pierderea a 400 milioane de dolari contra unei promisiuni de investiții de peste 1 miliard de dolari fără clauze punitive. Liberalul a spus că prin acest memorandum recuperarea datoriei Rompetrol a devenit imposibilă.

"În momentul de față suntem complet perdanți în chestiunea Rompetrol fără investițiile promise și fără nicio acțiune din partea statului în raport cu această enormă escrocherie a deceniului", a afirmat Ungureanu.

El a subliniat că este nevoie de o comisie de anchetă care "să scoată la iveală neregulile și ilegalitățile acestei afaceri".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ