Atenţie la valute! Un român şi un bulgar au fost arestaţi pentru falsificare de bani

| 16 mai, 2014

Lucrători în Biroul Teritorial Giurgiu al DIICOT au reţinut un român şi un cetăţean bulgar, acuzaţi că au pus în circulaţie bancnote contrafăcute de euro şi dolari.

Marius Bivolaru, cetăţean român în vârstă de 35 de ani şi Emil Ivanov Nenov, cetăţean bulgar în vârstă de 54 de ani, ambii acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire/aderare a unui grup infracţional organizat, falsificarea de monedă străină şi punerea în circulaţie de valori falsificate, au fost duşi vineri în faţa unui judecător de la Tribunalul Giurgiu, iar magistratul a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, cei doi fac parte, alături de alte persoane de cetăţenie română şi bulgară, dintr-o grupare specializată în falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute.

Conform probelor administrate în dosar, cetăţeanul român se deplasa în Bulgaria de unde cumpăra bancnote contrafăcute din cupiura de 100 USD, cu 25% din valoarea reală, pe care le vindea în România cu 50% din valoare.

De asemenea, cei au vândut unei persoane, în data de 8 martie 2014, suma de 1.700 USD contrafăcuţi, iar pe 26 martie 2014, Marius Bivolaru a vândut încă 7.500 USD contrafăcuţi.

În data de 15 aprilie 2014, Marius Bivolaru i-a propus unei persoane să îi vândă 100.000 USD falsificaţi, pentru suma de 50.000 USD.

Totodată, acesta i-a propus să îi vândă mai multe cecuri de călătorie American Express, furate, la 70% din valoare, cecurile fiind puse la dispoziţie de un alt membru al grupării.

Pe 15 mai, cei doi au vândut unei persoane 7.800 euro contrafăcuţi şi 3.300 USD contrafăcuţi, sumele de bani fiind introduse în ţară de Emil Ivanov Nenov, care la rândul lui le procura de la alţi cetăţeni bulgari.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ