Banii falși creează PANICĂ într-un județ din România! Ce bancnotă preferă falsificatorii

| 22 oct, 2014

Numărul bancnotelor false depistate în județul Bacău a înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă. Mai mulți comercianți și reprezentanți ai unor bănci din municipiu au confirmat faptul că în ultima vreme s-au confruntat cu foarte multe astfel de cazuri.

Întrebuințarea bancnotelor false este în creștere în județul Bacău. Dovadă stau măsurile de precauție pe care comercianții și băncile din Bacău au început să le ia în ultima vreme.

Vânzătoarea unui supermarket de pe strada Alexandru cel Bun din Bacău a declarat pentru Ziarul de Bacău că în ultimele luni s-au încasat foarte multe bancnote false, ceea ce a determinat conducerea magazinului să ia măsuri preventive. “Am început să verificăm bancnotele. În special cele de 100 de lei, pentru că în majoritatea cazurilor era vorba despre astfel de bancnote. Unii clienți se uită mai urât, dar nu avem ce face”, a spus vânzătoarea.

Băncile sunt și ele vizate de activitatea falsificatorilor de bani, chiar dacă măsurile de securitate sunt mai stricte și este mai riscant. Casierița unei bănci din centrul municipiului ne-a confirmat situația. “Au fost mai multe cazuri în ultimele luni, iar acum avem grijă sporită atunci când verificăm banii. Au venit și polițiștii la noi la sediu și ne-au arătat în detaliu cum să procedăm și cum să depistăm mai ușor banii falși”, ne-a declarat aceasta.

Reprezentanții IPJ Bacău s-au ferit să dea declarații, susținând că problematica este una complexă, iar un punct de vedere complet ne va fi pus la dispoziție în zilele următoare. Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, le-a transmis însă băcăuanilor că e bine să verifice bancnotele mai mari și valuta, pentru a evita situațiile neplăcute și dacă au suspiciuni, să sesizeze Poliția imediat.

Bancnota de 100 de lei, preferata falsificatorilor

Bancnota de 100 de lei pare să fie preferata celor care falsifică bani. În primul rând, nu atrage atenția așa ușor ca una de 200 sau 500 de lei, având o valoare mai mică. În al doilea rând, este vorba de tactica falsificatorilor. Aceștia operează în special la chioșcuri de ziare sau magazine non-stop, unde cumpără produse de 5-6 lei, și, profitând de aglomerație sau de oboseala vânzătorilor la ceasuri târzii, plătesc cu bancnote de 100, false.

Indicii pentru depistarea falsurilor:

– lipseşte microtextul, în funcție de cât de mult şi-au bătut capul falsificatorii cu imitarea elementelor de siguranță

– hârtia este diferită: mai groasă, mai subțire sau cerată pentru bancnota de polimer

– culorile șterse sau mult mai accentuate ori contrastul este prea mare

– elementele de siguranță sunt realizate grosier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ