Au aflat și liberalii că Iohannis e ca Băsescu

| 19 dec, 2014

Nici nu și-a preluat mandatul, că deja Klaus Iohannis calcă pe urmele lui Traian Băsescu. Liberalilor le-a trebuit o lună de la alegeri ca să realizeze că, deși are nume de neamț, Iohannis tot român e. De parcă n-ar fi fost suficient cuțitul pe care i l-a înfipt în spate lui Crin Antonescu ca să le aprindă niște beculețe în cap.

Tabăra care l-a susținut pe Ludovic Orban în cursa pentru conducerea PNL e supărată foc și acuză: Iohannis e ca Băsescu! Cam târziu, băieți, pentru că asta spun adversarii voștri politici și mai mulți jurnaliști de câteva luni, au apărut chiar și materiale comparative între cei doi.

Să reluăm însă, în ordine cronologică, evenimentele recente, ca să vedem de ce Iohannis = Băsescu.

Luni, 17 noiembrie, proaspăt ales președinte, după o campanie în care le-a promis românilor că va schimba modul în care se face politică în țara noastră că va fi un alt fel de președinte, echilibrat, un adevărat mediator între instituțiile statului, ce face Iohannis? Dă comenzi Parlamentului despre ce și cum să voteze. Nu partidului pe care îl conduce, nu parlamentarilor săi, ci întregului Parlament. Problema nu este că a solicitat Parlamentului să respingă proiectul de lege privind amnistia și grațierea, ci modul în care a făcut-o. Solicitarea sa a fost mai degrabă o poruncă, decât o sugestie. În curând va urma să le spună judecătorilor în ce dosare și cum să decidă, așa cum a făcut-o Băsescu de atâtea ori de la pupitrul prezidențial. Ah, stați puțin, a făcut asta deja, când a spus că ÎCCJ îl va găsi nevinovat.

Citeşte şi: Cristoiu: KLAUS IOHANNIS ia cu COPY PASTE modelul Traian Băsescu

După aceste evenimente, Iohannis a lipsit o perioadă din spațiul public, fiind plecat în concediu. Nu-i nimic, s-a întors în forță și și-a impus la conducerea partidului preferata, pe Alina Gorghiu. De ce e dubios ceea ce s-a întâmplat? Pentru că Gorghiu și-a anunțat candidatura la șefia PNL cu mai puțin de 24 de ore înainte de votul din BPN. Cam la fel a făcut Băsescu cu Boc, pe care l-a impus la șefia PD-L. Practic, Gorghiu nu și-a câștigat poziția de co-președinte al Marelui PNL, ci a moștenit-o. Este cel puțin ciudat ca o candidatură anunțată în seara dinaintea alegerilor să câștige cu un vot covârșitor șefia partidului. Este şi mai ciudat faptul că funcția este una interimară, un interimat care va dura 2 ani, până în 2017, când va avea loc primul congres al Marelui PNL. Dacă Iohannis e ca Băsescu, atunci interimatul Alinei Gorghiu va fi ca al lui Daniel Morar: se va tot prelungi.

Tot ce-i mai lipsește lui Iohannis pentru a fi leit Băsescu, e să-și găsească un „chestor” doar al lui, pe care să-l amenințe la televizor.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Voi continua proiectul lui Iohannis de a face un alt fel de politică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

19 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 dec, 2014
saḥīḥ ŞERBAN -
|| ||| ||
.
Preşedintelui băsescu , de krăciun ... cu dragoste , cu venerație :

URĂ

URĂ

URĂ

URĂ

URĂ

URĂ

URĂ

topor . TOPOR

URĂ

URĂ . MOARTE . URĂ
.
.
.


groapă . groapă . GROAPĂ !

... ¤ ¤¤¤¤¤¤ ¤ ... إن ˚شاء ˚الله ‎... ¤ ¤¤¤¤¤¤ ¤ ...
25 dec, 2014
saḥīḥ ŞERBAN -
☀ ☀ ☀ - APEL CĂTRE POPOR - ☀ ☀ ☀
.
... eu Şerban , sāḥīḥ ŞERBAN cel autentic , PROPUN :
Să ne organizăm , să strângem semnături pentru un referendum prin care poporul să decidă CONDAMNAREA LA MOARTE A CRIMINALULUI DE STAT TRAIAN BĂSESCU . Criminal moşier , mongol , slugă de ghiutănştaini şi duşman al poporului .
===
Noi poporul ,
suveran şi conştient de marea noastră putere , suntem încredințati că vocea noastră este legea cea supremă , care-i deasupra oricărei alte legi şi peste orice impuneri şi condiționări străine nouă , condiționări impuse de diverşi străini , spioni şi sabotori ce şi-au făcut coteață şi sălaş în Țara Românească .
Drept pentru care şi imperativ NOI CEREM SĂ DECIDEM dacă bestia asta duşmană de popor merită să fie lăsată vie , bințuitoare , liberă şi îmbuibată cu miliardele furate de la noi
-SAU-
să-i fie luate zilele din el şi-apoi să fie aruncat în gropi de morți , unde să putrezească .

POPORUL SĂ DECIDĂ !!!
poporul , nu politicienii . Nu sekuriştii , nu străinii , ghiutănştainii , tizmănenii şi alți spioni diversionişti şi făcători de rele . Ce vin aici pentru a jumuli şi a batjocori români . Ce vin aici spre a ne fura şi apa de băut .
poporul , nu americanii criminali , burțoşi şi hoți .
... poporul , nu otrepele , nulandele şi alte putori şi arătări !!!
23 dec, 2014
ADYREDDOG
Parca nu stiti ca acest site este sub obladuirea rtv si ghita.
22 dec, 2014
Stela
Venit suplimentar -munca la domiciliu
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
22 dec, 2014
Malganis
Tendentios, mai esti, domnule (pseudo) jurnalist...Nici macar o zi nu a trecut din mandatul actualului presedinte si dumneata il si compari cu un om care a stat la Cotroceni 10 ani de zile...Ti-a disparut "obiectul "muncii ( de adoratie ...) si acum nu mai ai ce scrie, nu- i asa ? Culmea e ca esti tanar...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ