Avocatul Doru Boştină a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

| 15 mai, 19:59

Avocatul Doru-Cătălin Boștină a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei, ca urmare a deciziei Curții de Apel București.

Avocatul Doru-Cătălin Boștină, precum și Mihai Alexandru Tudorică, Alexandru Cucu și Mihai Răducanu au fost prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă, aceștia fiind inculpați într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste 4 milioane de lei.

În cauză, vineri, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de cei patru, dobândind astfel calitatea de inculpați, după ce joi fuseseră reținuți pentru 24 de ore.

Citeşte şi:  BOMBĂ! Avocat CELEBRU săltat de procurorii DNA şi dus la audieri


În dosar au calitatea de suspect și alte douăsprezece persoane. În prezent, se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală față de cele 16 persoane.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, persoanele cercetate s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Citeşte şi: Avocatul Doru Boştină şi alte patru persoane, reţinuţi în dosarul de evaziune fiscală

Prin activitatea infracțională, până în prezent a fost estimat un prejudiciu cauzat bugetului statului de 4.310.283 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mai, 01:57
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ