Avocatul Poporului analizează dacă atacă la Curtea Constitutionala ordonanta primarilor traseisti

| 03 oct, 2014

​Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, mai analizeaza daca va ataca sau nu la Curtea Constitutionala ordonanta de ourgenta a Guvernului care permite migratia alesilor locali de la un partid la altul, cu pastrarea mandatelor, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al institutiei Avocatului Poporului, Matei Vartosu.

"Pana la acest moment, nu am niciun raspuns, este inca in analiza", a declarat, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului, la o luna de la intrarea actului normativ in vigoare.

In 2 septembrie, Victor Ciorbea sustinea ca un raspuns institutional asupra ordonantei traseistilor va fi posibil "de saptamana viitoare incolo", insa Avocatul Poporului nu avea sa ia nicio decizie in termenul estimat.

"Stati mai intai sa o vad, ce vreti sa reactionez? Dupa ce o sa vad, vad ce fac, adica ce dispozitiii dau, ce verificari si asa mai departe. (...) Nu stiu, depinde ce prevede si cum prevede (Ordonanta, n.r.) si asa mai departe. Avem diverse proceduri in functie de diverse situatii. Asa ca, mai vorbim, daca vreti, cand doriti. De saptamana viitoare incolo mai putem vorbi, vedem ce si cum. (...) In secunda asta nu pot sa va spun ce si cum", spunea Ciorbea, in 2 septembrie, citat de Mediafax.

Vineri, insa, profesorul universitar Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului la randul sau, a explicat ca oricum o serie de primari, presedinti de consilii judetene si consilieri si-au schimbat partidele, iar aceste efecte ale ordonantei nu mai pot fi anulate indiferent de o eventuala decizie a Crtii Constitutionale.

"Nu mai are niciun sens. Ordonanta si-a produs efectele, iar o eventuala decizie de neconstitutionalitate se va aplica doar pentru viitor", a declarat, pentru HotNews.ro, Gheorghe Iancu.

Camera Deputatilor a votat respingerea ordonantei de urgenta, dar efectele ordonantei de urgenta nu vor putea fi anulate nici de o eventuala decizie de respingere a acesteia in Senat, a mai aratat Iancu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ