Baronii sfidează ANI: Klaus Iohannis a creat un precedent

| 25 ian, 12:24

Verdictul primit de preşedintele Klaus Iohannis în procesul de incompatibilitate ar putea crea un precedent de care s-ar putea folosi toţi aleşii locali aflaţi în aceeaşi situaţie, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

De altfel, şi el se numără printre cei care au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu susţine că "decizia în cazul Iohannis e precedentul care poate fi folosit de toţi cei incompatibili. Este 100% o victorie a democraţiei şi a aleşilor locali. Trebuie să se folosească motivaţia Curţii de Apel Alba Iulia, care l-a declarat pe fostul primar Iohannis compatibil. Este normal să nu judeci într-un fel cu Iohannis şi în alt fel cu un primar sau un preşedinte de Consiliu Judeţean", informează Antena 3.

Constantinescu a declarat pentru gândul.info că avocaţii săi s-au consultat cu cei care l-au reprezentat pe Iohannis, dar şi cu cei ai preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, pentru a avea o argumentaţie comună în faţa instanţelor.

Nicuşor Constantinescu a fost declarat incompatibil de ANI, pentru că între 2008 şi 2009 a deţinut simultan funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi funcţia de reprezentant al judeţului Constanţa în cadrul firmei Raja.

Peste 650 de primari ar avea aceeaşi problemă de incompatibilitate, pentru că deţin funcţii în diverse regii autonome ale statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 17:45
liviuioan
--ZEPPELINUL--K. I--GB--2014
DIRIJABILUL--asteapta la rampa de incarcare . Agitatie mare pe locurile eligibile--se asteapta OK-ul in functie de verificari, spre disperarea truditorilor--dias-MACO--dias-BRANZA--dias--UDRIS--uniti -salvam--DIAS -aparam--MICEDU--cristescu--a gasit vinovatu--spre bucuria--baronilor locali . ZEGREAN si fratele lui--au ocupat--primele locuri --GREBLA--saracul, s-a incurcat in rochiile nevestei---ALINUTA---poarta --SCURT .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ