Băsescu: Cer Parlamentului să interzică membrii partidului Jobbik în România

| 11 mar, 2014

Președintele Traian Băsescu a făcut, marți, un apel la Parlament pentru a da o lege prin care să interzică prezența pe teritoriul românesc a membrilor partidului maghiar Jobbik. Decizia președintelui vine după ce mai mulți membrii ai acestui partid au fost luni seara la Târgu Mureș.

"Am observat ieri o prezență la vârf a partidului extremist Jobbik. Cred că a venit timpul să punem capăt prezenţei acestui partid pe teritoriul României. Cer public Parlamentului să adopte un act normativ prin care să se interzică prezenţa în România a membrilor acestei formaţiuni. E un partid extremist, care nu are responsabilitate pentru Europa unită.

În Europa se constată o creştere a partidelor extremiste şi, dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta. Voi avea o discuţie extrem de aplicată în primul CSAT pentru că libertatea, democraţia, dreptul de mişcare, la libera exprimare, nu pot merge până  la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora, iar Jobbik e un partid extremist de care le e ruşine şi guvernanţilor de la Budapesta. Nu văd de ce ne-ar fi nouă ruşine. Comportamentul lor de la Târgu Mureş justifica o astfel de măsură", a spus președintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ