Băsescu: În al doilea mandat nu am grațiat pe nimeni

| 11 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în timpul celui de-al doilea său mandat nu a grațiat pe nimeni, nici măcar cazuri umanitare, lăsând să se înţeleagă că nu o va face nici în cazurile Gigi Becali sau Gheorghe Popescu.

"E o întreagă procedură, nu că adună un post de televiziune 50.000 de semnături, poate aduna și 5 milioane, procedura e cu totul alta. Daca televiziunile ar respecta statul de drept, ar citi macar legea care permite presedintelui gratierea...

Din cate știu a fost (mama lui Gigi Becali) la Preseditie, relatii cu publicul, si a lasat o petitie. Eu am un aviz negativ de la Ministerul Justitiei, negative.

În al doilea mandat nu există nici o grațiere nicimăcar pe motive umanitare. Ntr-adevăr, grațierea este un act de voință a președintelui și punct. Dar eu plec de la altă premiză: dacă în primul mandat aveam semne de voință cu privire la voința justiției de a funcționa. În al doilea mandat nu am avut acte de dubiu că justiția poate funcționa. Decât un om pe care l-am respecta și îl respect, l-am admirat sau îl admir, l-am cunoscut și un judecător, prefer să îl respect pe judecătorul pe care nu îl cunosc.

Președintele poate face foarte mult rău prin abuzul de grațieire, prin neînțelegerea unor aspecte sociale. De aceea am fost extrem de 
Un om care a intrat în închisoare nu poate fi negat, pedeapsa penală nu-l desființează. Acei oameni care au primit decorații, Adrian Năstase sau Gică Popescu. Omul intrat în închisoare pentru că a greșit, nu poate fi negat pentru ce a făcut înainte de a fi în închisoare și legea decorațiilor spune că președintele poate, nu este obligat să o facă", a declarat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ