Băsescu intră la Iohannis pe uşa din spate

| 04 sep, 2014

A fost descoperit omul de legătură între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. Consilierul prezidenţial Iulian Chifu, reprezentant de facto al sistemului Băsescu a fost fotografiat când intra la sediul ACL din Aleea Modrogan. Confruntat cu fotografiile consilierul prezidenţial a intrat în silenzio stampa: „nu am ce comenta”.

După ultima rundă de alegeri generale interne din PDL, Traian Băsescu şi-a luat adio de la partidul care l-a propulsat în toate funcţiile publice alese şi numite pe care le-a ocupat vreodată. Motivul binecunoscut este faptul că Elena Udrea nu a reuşit să câştige preşedinţia partidului în faţa lui Vasile Blaga. Băsescu s-a poziţionat într-un permanent conflict cu tot ceea ce reprezintă PDL. În ultimă instanţă, după ce PDL şi PNL şi-au anunţat fuziunea, Băsescu a declarat că şi-a luat inclusiv arhivele din sediul din Modrogan, de frică să nu i le fure Antonescu.

Dacă toate legăturile cu PDL sunt rupte şi relaţia dintre Băsescu şi Blaga este ireconciliabilă (cei doi se fac mincinoşi unul pe altul cu fiecare ocazie) atunci este firesc că apropiatul preşedintelui, consilierul Iulian Chifu s-a deplasat la sediul din Modrogan pentru a se întâlni cu celălalt şef al ACL, Klaus Iohannis. Speculaţia este cât se poate de plauzibilă, mai ales având în vedere întâlnirile recente la Vila Lac dintre Băsescu şi Klaus Werner Iohannis.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

Similitudinea dintre Iohannis şi Chifu este izbitoare. Iohannis a negat evidenţa faptului că s-a întâlnit cu Băsescu la Vila Lac pe 11 august, chiar şi atunci când imaginile arătau clar unde se află şi consilierul Iulian Chifu se face că nu ştie nimic despre „vizita de taină” la Modrogan, chiar dacă fotografiile în care a fost surprins spun cu totul altă poveste.

Nu putem decât să speculăm asupra conţinutului discuţiei dintre Chifu şi aripa PNL din ACL. Cert este însă că mesajele preşedintelui Băsescu sunt în continuare preluate cu fidelitate de Iohannis şi de anturajul său. Reducerea CAS, amnistierea pensionarilor şi mamelor sau OUG-ul privind modificarea statutului aleşilor locali sunt subiecte abordate identic, la virgulă chiar, de ACL şi Băsescu.

Cea mai plauzibilă ipoteză este că această legătură este menţinută inclusiv prin interpuşi sau soli, cum ar fi Iulian Chifu. Cel mai probabil, dovezile care dezvăluie tandemul Băsescu – Iohannis vor continua să apară.
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
Dan Slugarescu
titlul corect ar fi putut fi si asa:
Ponta intră la Nastase pe uşa din spate....
04 sep, 2014
maddi
ce legatura are asta cu articolul ? un fel de a spune frustrat :ba pe-a ma-tii...
04 sep, 2014
ferenczy
"usa"....cum imi place mie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ