BĂSESCU, la Chişinău: Suntem două state independente - aşa au hotărât doi criminali

| 03 apr, 10:19

Traian Basescu a declarat ca Romania si R. Moldova sunt doua state independente, pentru ca asa au hotarat "doi criminali", Stalin si Hitler, intrebandu-se cat vor mai continua moldovenii si romanii sa traiasca cum au decis cei doi si daca n-ar fi mai bine sa fie uniti, in contextul agresivitatii Rusiei.

"Zilele trecute am sarbatorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali Stalin si Hitler si consfintit de Molotov si Ribbentrop. Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin si Hitler? Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniti? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit sa cutezam a gandi la unirea dintre cele doua tari. Dar cu certitudine este momentul sa ne gandim la alternative", a declarat, joi, fostul presedinte Basescu, aflat in vizita la Chisinau, relateaza Ziarul de Garda.

Fostul sef al statului a precizat ca mai exista si solutia de a merge impreuna in Uniunea Europeana. "Trebuie sa ne gandim care este solutia cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitati, luand in considerare evolutiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume", a spus Basescu.

Declaratiile au fost facute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului "Stefan cel Mare".

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat, joi, la Resedinta de stat, lui Traian Basescu Ordinul "Stefan cel Mare", "in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice".

Fostul presedinte a declarat, joi, la Chisinau, ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, in prezent situatia politica din aceasta tara nefiind "propice" pentru un astfel de demers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ