UPDATE Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, pus sub control judiciar

| 03 apr, 11:03

Radu Pricop a fost audiat la DNA vineri. Ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la şantaj în dosarul în care este cercetat şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova.

UPDATE Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, acuzat de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi. radu Pricop este acuzat că l-a consiliat pe Sergiu Luchinschi în încercarea acestuia de a şantaja un om de afaceri de la care voia să obţină 4 milioane de euro.

Citeşte şi: Traian Băsescu, REACŢIE la cazul ginerelui său, Radu Pricop, urmărit penal într-un dosar de şantaj

Vă prezentăm în continuare comunicatul DNA.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie 2014, față de PRICOP RADU PETRU, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Pricop Radu Petru a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit personal inculpatului Lucinschi Sergiu „consultanță juridică” conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la săvârșirea infracțiunii, a procedat la interpunerea, în relația cu inculpatul Lucinschi Sergiu a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală, transmițând prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Pricop Radu Petru trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și la Poliția – Secția 1 ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Poliția secția 1 - organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu depășească raza teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; 
e) să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, persoane distinct nominalizate și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; 
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului Pricop Radu Petru i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului Pricop Radu Petru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală."

Citeşte şi: Referat DNA: Sergiu Lucinschi a afirmat că tatăl său, fost președinte al Republicii Moldova, "a făcut toată combinația"

Radu Pricop  este suspectat de complicitate la şantaj în dosarul de corupţie al fiului fostului preşedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi.

Afaceristul şantajat de Lucinschi şi de Radu Pricop este Alexandru Horpos, unul dintre regii asfaltului din România. Lucinschi ar fi depus în 2014 o plângere penală la DIICOT împotriva lui Horpos şi i-a cerut acestuia sume mari de bani pentru a şi-o retrage.

Citeşte şi: Referat DNA: Sergiu Lucinschi a afirmat că tatăl său, fost președinte al Republicii Moldova, "a făcut toată combinația"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 00:44
ioana
vreau
. Daca doriti sa aveti succes urcati si iesiti la lumina stralucitoare a succesului, înconjurati-va de oameni ce stiu sa reuseasca in viata. Tineti in mână intreaga putere de a alege, folositi-va aceasta putere!
Trimite ”vreau” la adresa de email [email protected]
Fara detalii pe facebook, program part-time, conexiune la internet
Instruire gratuita, seriozitate, rabdare si perseverenta.
Solicitam si oferim seriozitate.
03 apr, 14:58
dan slugarescu
ar fi interesant de vazut la ce circa de politie se prezinta obligatoriu,saptamanal
poate are noroc si este programat la aceeasi ora cu Sebastian Ghita,patronul vostru
daca stau aproape,poate fac impreuna drumul cu masina
se pot imprieteni,sa lege o afacere,poate dupa aceea merg impreuna la baschet,la cercetari penale,mai stii?
in zilele noastre,benzina e scumpa
ps:e posibil ca Dl.Ghita,prietenul lui Ponta sa dea cu subsemnatul la o circa de politie din Dubai?
03 apr, 15:26
George Stoica
asta este dosarul ala cu cumnatul,mama,sora,bunicii lui Ponta care era cu apa canal?
mai mult cu canal?
era avocatul lui Hertanu sau Lucinski?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ