Băsescu se pregăteşte de vremuri grele – Şi-a băgat banii în ceasuri şi bijuterii

| 09 iul, 2014

Speriat de pierderea imunităţii care se arată la orizont, Băsescu a început să-şi pună la adăpost averile dobândite în cele aproape patru decenii în care a lucrat la stat. Îngrozit de ideea unui sechestru asigurător, preşedintele României a început să-şi investească banii în ceasuri şi bijuterii.

În comparaţie cu declaraţia de avere completată în 2013, cea de anul acesta prezintă anumite diferenţe în ceea ce priveşte cuantumul sumelor pe care Traian Băsescu le deţine în bănci. Astfel, dacă anul trecut conturile lui Traian Băsescu însumau circa 88.000 de dolari, 30.500 euro şi 535.000 de lei, între timp, preşedintele a mai rămas doar cu 50.000 dolari şi 7.200 de lei. În acelaşi timp, veniturile salariale ca preşedinte al României, i-au adus lui Traian Băsescu, în ultimul an, 77.960 de lei.

Ce s-a întâmplat însă între 2013 şi 2014? Se pare că Traian Băsescu a început mai nou să investească în ceasuri şi bijuterii, pentru prima dată după Revoluţie. Până anul acesta, toate ceasurile şi bijuteriile familiei Băsescu fuseseră cumpărate până în 1989. Prin urmare, faţă de anul 2013, bijuteriile din familia preşedintelui au fost în 2014 evaluate la 25.000 de euro, cu 5000 de euro mai mult decât anul precedent. Totodată, ceasurile au fost evaluate la 45.000 de euro, cu 10.000 de euro în plus faţă de anul 2013.
De asemenea, o altă explicaţie care să justifice reducerea sumelor de bani din conturile lui Traian Băsescu poate fi achiziţia terenului de la Nana. Chiar dacă se ştie că pământul a fost cumpărat de către fiica sa, Ioana Băsescu, preşedintele a admis că el va fi cel care se va ocupa de gospodărirea acelui teren, astfel că este de presupus că preşedintele a folosit banii fie pentru plata unor rate la creditul contractat pentru achiziţionare, fie pentru exploatarea pământului.
Un singur lucru rămâne constant în averea lui Traian Băsescu : celebrul apartament din strada Mihăileanu. La acesta se adaugă şi apartamentul din Constanţa moştenit de preşedinte de la părinţii săi.
Aflat la final de mandat, investiţiile recente ale preşedinte vizează mai degrabă calcule pragramatice, decât un nou obicei de consum. Pierderea imunităţii va echivala cel mai probabil cu aducerea lui Traian Băsescu în faţa instanţelor de judecată, iar din această perspectiva trebuie privite şi cumpărăturile din ultima vreme ale preşedintelui. Banii “la vedere” sunt puşi la loc ferit, transformându-se în ceasuri şi bijuterii, devenind mult mai ușor de dosit în eventualitatea în care cineva de la DNA ar vrea să-si bage mai mult nasul.
Un lucru este cert : cineva de la Palatul Cotroceni nu priveşte liniştit finalul acestui an.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
cantautor
PSD-ul are pregatit schimbul de maine...
Fiul senatoarei PSD Gabriela Firea a picat examenul de bacalaureat, susţinut chiar în această sesiune. Mai mult, notele obţinute de Tudor Ştefan Firea, fiul preşedintei PSD Ilfov din prima sa căsătorie, sunt extrem de mici.

Potrivit notelor afişate pe edu.ro, Tudor Ştefan Firea a obţinut nota 1.2 la Limba Română, 5.15 la Istorie şi 3.6 la Sociologie, fiind astfel declarat respins.
Problema ar fi fost,pentru PSD ,daca baiatul ar fi trecut examenul..
Asa el se califica sigur,in viitor,pentru functia de la TSD
09 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
PIRATUL DEFUNCT
ASCUNDE FURĂCIUNILE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ