Băsescu: Ponta, Antonescu şi Zgonea trebuie să demisioneze

| 13 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la emisiunea Evenimentul Zilei că românii văd efectele alegerilor parlamentare din 2012. De asemenea, preşedintele a subliniat că Ponta, Antonescu şi Zgonea ar trebui să demisioneze, să facă un pas înapoi.

"Înainte de alegeri făceam un apel, nu-i votaţi pe cei cu dosare penale. Dispreşul a fost total faţă de apel, dar acum vedem rezultatele. Ce înseamna sa-i votezi pe cei cu dosare penale, ei au fost cunoscuţi înainte de alegeri", a declarat preşedintele Traian Băsescu la Evenimentul Zilei.

- Românii le-au dat 70% lui Ponta, Antonescu și Voiculescu. Nu poţi să ai mari pretenţii la restul de 30% risipiţi prin Parlament

- E deranjant că liderii grupurilor PDL - Cristian Rădulescu și Mircea Toader au semnat proiectul privind ANI.

Mi-e greu sa cred, cunoscandu-i, ca au facut-o de capul lor si fara binecuvantarea conducerii PDL. Pentru mine a fost confirmarea, va aduceti aminte ce spuneam inainte de alegerile din PDL, cine vrea ca Basescu, sa o voteze pe Udrea, cine vrea sa ne protejam, sa ma voteze pe mine. A dost desparţirea de PDL, când am vazut cine a caştigat. 

Intervenţia statelor occidentale

As vrea sa reduc putin entuziasmul celor care acum se dau pe spate in extazul interventiilor cancelariilor straine.  Romania nu este o tara fara anticorpi, a fost foarte bine, i-a facut sa dea inapoi mai repede. Dar înca avem o Curte Constitutionala care nu va face compromisuri fundamentale pentru un partid, oricat de acuzata a fost in ultima vreme. A fost foarte buna interventia pentru ca a pus capat mai repede disputei.

Altfel, cu capacitatea de a minti a lui Ponta, Zgonea, Voiculescu, ar fi fost mult mai greu sa ajunga mesajul la populatie. Omul acesta minte oricum. A mintit si ieri, iar  Crin Antonescu la fel, cand s-a facut ca da inapoi. Ei au stiut amandoi, aranjamentul intre Ponta si Antonescu s-a facut luni, inainte de plecarea lui Ponta. Amandoi au stiut foarte bine, azi pot confirma ca s-au inteles amandoi ca in timp ce Ponta e in Africa de Sud aceste legi sa treaca. Au fost niste mincinosi, cand au vazut ca e groasa au inceput sa faca pasi inapoi pe principiul scapa cine poate.

Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat din vara, alegerile le-au mai dat o sansa in fata partenerilor nostri. Acum insa nu mai merge, aceleasi personaje, tot Ponta, Antonescu, Voiculescu sunt marii aranjori ai jocului. Nu va uitati ca au dat sarcina unui smenar politic, Zgonea, sa aranjeze modificarea Codului Penal. Bruxelles nu a spus nimic la instalarea lor la putere, la 70% nu ai ce spune.

Si-au imaginat ca dupa ce l-au plimbat  ca pe sfintele moaste pe plagiator prin toate cancelarele, cand va da lovitura impotriva coruptiei, o sa spuna: "il cunoastem". Ce nu a inteles, in nicio cancelarie nu a fost crezut, a ramas cel care a blocat CCR. Acum e inzecita neincrederea fata de Ponta. Ati putea intelege ca fac propaganda impotriva lor, nu e adevarat. Dar stiu efectele la ce au facut, stiu ca nimeni nu crede ca nu stiu, ca liderii unei coalitii de 70% nu au stiut ca se modifica Codul Penal.

Romania e acum în atentia tuturor

Nimeni nu crede ca Parlamentul e autonom de liderii politici care conduc coalitia, se stie ca asa se voteaza in toate tarile Uniunii Europene. Aceste modificari ne scot din criteriile politice de la Copenhaga cu privire la Schengen. Atunci cand ocrotesti coruptia la nivelul administratiei, toata lumea s-a focusat pe parlamentari, sunt si toti primarii care devin imuni, judecatorii, notarii, avocatii, toti cei care nu au un cotnract de munca.

Ca om cu 9 ani de experienta va asigur ca daca nu corectam repede, vor fi consecinte formidabile, inclusiv posibilitatea suspendarii votului. E mai grav decat ce a facut Orban (premierul de la Budapesta) in Ungaria, se da liber la coruptie. Imi e greu sa realizez ce credeau, dar e foarte clar ca incercand sa o faca la nivelul intelegerii dintre lideri - eu sustin ca 90% din parlamentari habar nu au ce au facut. Din pacate, PDL, Inalta Curte au declansat o operatiune corecta de contestare, dar lungeste procesul.

Drumul mai scurt era, o să încerc să iau legătura cu Valeriu Zgonea să trimită la mine cele două legi pentru promulgare, să le trimit înapoi să le modifice. Drumul acesta ar fi fost mai scurt.

Există pericolul ca România să fie dată ca exemplu

Avem pericolul ca Romania sa fie data exemplu. O masura interna radicala ar fi dizolvarea Parlamentului, dar eu nu pot face asta. O altă măsură ar fi ca: Antonescu, Ponta, Zgonea sa demisioneze imediat. Costul la ce s-a întamplat e atat de mare ... avem solutii politice de a ni se da o noua sansa sa ramanem un stat european civilizat. Cei care au aprobat, patronat politic acest atac la statul de drept trebuie sa faca urgent un pas inapoi.

Oricat l-am plimba acum pe Ponta, ramane si cu lovitura de stat, si cu plagiatul si cu lovitura la justitie data acum. Poate sa-si cumpere zece avioane sa se plimbe prin toata lumea, va fi primit cu flori in Africa, dar in Europa, in America, va fi primit ca un om cu foarte mari probleme: plagiat, lovitura de stat, atacul la justitie.

Presiunea aceasta uriasa a venit de la baroni, de la presedintii de Consilii Judetene. Sunt descinderi la CJ Dolj, 60 de primari la ANI, si ei anticipeaza ca vor mai fi. Daca la trimiterea inapoi a legilor sau daca persevereaza cu aministia Romania va suferi enorm. Poate sa nu renunte baronii, dar vor ramane doar cu gandul.

Pentru mine, reactia PDL a fost doar o confirmare, dar nu vreau sa fiu adversarul PDL, Dumnezeu să fie cu ei. Ca au aceleasi probleme ca si PSD, pe care mi le reprosau si mie, si lui Boc, si jumatate din ei l-au sustinut pe Blaga. Dar nu PDL e aversarul meu, ci cei care sunt adversarii Romaniei.

La această Putere, românii trebuie să aibă grijă să nu le aducă și președintele de la alegerile de la anul. Un președinte mai poate frâna. Imaginați-vă dacă Antonescu ar fi fost președinte azi - cum ar fi trecut aceste legi. Crin Antonescu a spart gașca când a văzut că s-a rupt craca. A mers pe principiul "scapă cine poate!".

Daca romanii ar intelege ca fara o justitie impartiala - care in primul rand pe demnitari sa-i friga, ar duce-o mai bine. Dar, asa le mai da Ponta 5-10 lei, si ei cred ca ala e binele, aici e problema. Probabil ca una din misiunile pe care mi le voi asuma e sa le explic romanilor cum sunt pacaliti de 20 de ani cu 15 lei la indexare si ca Romania nu va evolua fara justitie puternica. Eu zic bogdaproste că DIICOT şi DNA sunt asigurate cu procurori oneşti.

Era o lege cu dedicaţie

Dan Voiculescu se încadra în legea amnistiei, a primit cinci ani în prima instanţă. Antonescu a văzut presiunea uriaşă generată de presă şi a făcut pasul înapoi. Ştia că una din ţintele legii e şi Dan Voiculescu, de asta s-au şi ridicat pragurile.

Păun şi Voicu, inițiatorii legii , se gândeau la electorarul lor - la romii, care comit mici infracţiuni - furt din autobuze. Au profitat de ea șacalii politici, au vrut să rezolve problemele lui Năstase, Voiculescu, Fenechiu. Voiculescu nu a fost la masa de discuţie, dar a fost în "to do list". Ponta are două liste, una de la Barroso şi una de la Voiculescu şi nu ştie niciodată care are prioritate, îi spun eu, lista de la Barroso.

Aştia sunt oameni care cred ca televiziunile fac presedintii, dar vor ramane slugile televiziunilor. Uitati-va la ei, cand merg la Gadea, parca sunt elevii cu profesorul.

Despre declaraţia premierului cu privire la compania americană Chevron
A fost un santaj la adresa SUA, nu am crezut ca se poate ajunge la asemenea declaratii, a fost un santaj pe fata. Nu-i dau nici macar scuza ca a gresit, pentru ca ar fi revenit asupra declaratiei. Si Germania si Franta, si Olanda isi vor sustine mereu companiile, dar sa nu va imaginati ca vor face compromisuri de la statul de drept pentru un contract.

Raportul MCV

Nu sunt un şef de stat care isi doreste acest tip de supraveghere, dar e clar ca nimeni nu-l poate ridica dupa evenimentele din aceasta saptamana. S-a dovedit ca e necesar, chiar daca il vreau sau nu.

Taxa de 0,7 centi şi bugetul

Mentin punctul de vedere ca taxa pe combustibil nu e necesară, exista resurse pentru a acoperi promisiunile: indexarea, crestere venit minim garantat, salariul dascali, prima pentru rezidenti. Banii din taxa sunt bani furati din buzunarul romanilor pentru a fi dusi la ministerul  lui Dragnea si redistribuiti clientelei politice pentru resursa financiara.

Propunerea premierului de a amana aplicarea accizei este un pas inainte. Sa vedem, poate fi o amanare de sase luni, sa ne convingem daca sunt venituri. Sunt bani care se fura, ce a propus Ponta, lasati-ma sa va buzunaresc doar in buzunarul drept, e ridicol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2013
PETRUS
BASESCU SI PUSCARIA
Este mai mult decat evident ca Basescu distruge tot. Locul acestui individ periculos este la puscarie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ