Blaga: Nu cred că se va rupe USL, câinii nu pleacă de la măcelărie

| 24 feb, 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că în opinia sa USL nu se va rupe şi că în cazul în care acest lucru se va întâmpla, democrat-liberalii au în intenţie doar o colaborare punctuală cu PNL în plan parlamentar.

"În primul rând, eu nu cred că se va rupe USL-ul, încă nu cred. Folosesc o expresie a unui coleg liberal din Senat pe care-l ştiu de mult timp, Haşotti: Nu pleacă câinii de la măcelărie!', a declarat Vasile Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL, citat de Agerpres.

Preşedintele PDL a adăugat că USL este "o alianţă care guvernează prost de 21 de luni România".

"Românul sărăceşte pe zi ce trece. Dar, revenind strict la întrebarea dumneavoastră, Crin Antonescu de azi faţă de acum două-trei săptămâni, când era alături de Ponta şi votau modificarea Codului penal în 'marţea neagră'? Cu ce e altfel PNL-ul de astăzi decât cel din vara anului 2012? Este cel care a susţinut numai măsuri de stânga într-o guvernare de 21 de luni. De aceea noi aşteptăm să semneze moţiunea pe care noi am iniţiat-o şi colaborări doar punctuale. Cum sunt colaborări punctuale cu forţele politice din Parlament. Nu văd o altă colaborare", a răspuns preşedintele PDL, întrebat dacă democrat-liberalii au în vedere o colaborare cu PNL în cazul ruperii USL.

Vasile Blaga a adăugat că, de asemenea, PDL nu-l va sprijini pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din acest an, întrucât are propriul candidat, care va fi şi cel care va câştiga cursa prezidenţială.

Întrebat dacă parlamentarii PDL vor semna o moţiune de cenzură iniţiată de PNL, liderul democrat-liberalilor a spus: 'Nu. Asta ar fi culmea'.

"Ar trebui să recunoaştem practic că PNL-ul, de dimineaţă până seară, este altul. Au fost la guvernare, sunt la guvernare. (...) Moţiune la adresa ce? (...) Ei sunt la guvernare astăzi şi ei vor ca mâine să iniţieze o moţiune de cenzură să spună că au guvernat prost. E adevărat că Antonescu a recunoscut că liberalii au fost a cincea roată la căruţă. Domnia sa a spus acum trei săptămâni, când s-a pus prima dată problema intrării noii echipe PNL la guvernare, că, în sfârşit, îi trimite să guverneze", a afirmat preşedintele PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ