Cărbunaru: Guvernul nu este în grevă, disponibilitatea noastră la dialog este aici

| 25 mai, 15:49

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut joi apel la dialog către liderii sindicali din învăţământ şi a menţionat că Executivul "nu este în grevă".

 

Cărbunaru a fost întrebat ce va face Guvernul dacă liderii de sindicat din învăţământ decid să continue greva generală.
"Facem încă o dată un apel la dialog către liderii sindicali. (...) Guvernul nu este în grevă, suntem aici, membrii cabinetului sunt aici, disponibilitatea noastră la dialog este aici. Nu am discutat cu liderii de sindicat doar la Palatul Victoria. Au fost miniştri din cabinet care au mersi ieri la întâlnirea cu liderii sindicatelor chiar la sediul lor. Este un dialog care trebuie să continue. Desigur, nu ne împiedică să spunem, chiar poate ar fi mai bine ca acest dialog să continue în timp ce copiii noştri învaţă la şcoală, în timp ce profesorii lor, educatorii lor, la rândul lor, sunt la şcoală", a spus Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a adăugat că cei doi ani de pandemie au afectat oricum procesul de învăţământ.
"Au afectat emoţional copiii noştri, au afectat poate şi interacţiunea cu dascălii lor şi orice întârziere suplimentară a întoarcerii la şcoală nu este decât de natură a afecta în plus elevii, tinerii noştri, mai ales într-un context în care cel puţin o bună parte dintre ei, cei care sunt încă în clasa a opta sau a douăsprezecea, se pregătesc de examene şi au nevoie de pregătire, au nevoie să îşi vadă profesorii, au nevoie să înlocuiască emoţiile generate de faptul că au sau nu medii încheiate, intră sau nu în examene, cu emoţiile pregătirii în sine, care sunt singurele emoţii pe care ar trebui să le aibă în acest moment elevii din România", a afirmat Cărbunaru.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ