Cât ar mai sta în spatele gratiilor Mircea Băsescu în cazul în care sentința rămâne definitivă

| 08 ian, 16:19

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat în prima instanță la patru ani de închisoare cu executrare, dar acesta ar sta doar patru luni în pușcărie dacă sentința instanței de fond ar rămâne definitivă.

Dacă prima sentință ar rămâne definitivă în cazul Mircea Băsescu acesta ar mai sta în detenție doar câteva luni. EurActiv.ro a calculat perioada pe care Mircea Băsescu a petrecut-o deja în arest și, pe baza legii executării pedepselor, cât ar trebui să stea închis până să poată cere eliberarea condiționată.

Citește și:  Pentru ce a fost condamnat Mircea Băsescu. Rechizitoriul şi istoricul dosarului de trafic de influenţă

Născut în 1953, Mircea Băsescu are 63 de ani. Potrivit Codului de Procedură Penală, persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot să fie eliberate condiționat după executarea a cel puțin o treime din pedeapsă, dacă pedeapsa nu depășește zece ani. O treime din cei patru ani de închisoare înseamnă un an și patru luni.

Arestat pe 20 iunie 2014, Mircea Băsescu a fost pus sub control judiciar pe 18 iunie 2015. În acest timp, Mircea Băsescu a stat închis doar cinci luni, pe care le-a petrecut în arestul Poliției, după care a stat în arest la domiciliu.

Citește și:  MIRCEA BĂSESCU, 4 de ani de închisoare cu executare. Reacţia fratelui, TRAIAN

Întreaga perioadă de un an se scade însă din pedeapsă, conform legii ea fiind considerată deja executată.

În aceste condiții, Mircea Băsescu ar urma să stea în penitenciar doar cel mult patru luni.

În eventualitatea în care ar scrie și vreo carte, celebrele „lucrări științifice” de penitenciar, fiecare astfel de lucrare i-ar mai aduce o reducere de 30 de zile din pedeapsă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ