Instanţa a decis confiscarea a 265.000 de euro de la Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână

| 08 ian, 11:30

Tribunalul Constanţa a decis, vineri, odată cu condamnarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână la închisoare cu executare, confiscarea de la cei doi inculpaţi a sumei de 265.000 de euro şi menţinerea măsurii sechestrului instituit pe bunurile imobile şi mobile ale acestora, transmite Agerpres.

"Dispune confiscarea specială de la inculpaţi, în folosul statului, a sumei de 265.000 euro (echivalent în lei-curs BNR la data efectuării plăţii). (...) Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile şi mobile aflate în proprietatea inculpatului Băsescu Mircea prin Ordonanţa nr. 227/P/2014 din data de 08.07.12014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile şi mobile aflate în proprietatea inculpatului Căpăţînă Marian Adrian (...) Respinge, ca nefondată, cererea formulată de Anghel Florin de restituire a sumei de 600.000 euro. (...) Obligă fiecare inculpat la plata a câte unei sume de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului", potrivit soluţiei publicate pe site-ul Tribunalului Constanţa. 

Conform acesteia, celor doi inculpaţi li se interzic, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei închisorii, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul inculpaţilor de a comunica unul cu celălalt, precum şi cu membrii familiei Anghel (Anghel Sandu, Anghel Fănica, Anghel Florin, Anghel Izaura, Anghel Grinică Ion şi Constantin Marius) şi de a se apropia de aceştia. 

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, vineri, condamnarea lui Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi a lui Marian Căpăţână la 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul în care sunt implicaţi membri familiei lui Bercea Mondial. 

Sentinţa judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în zece zile de la pronunţare. 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului. 

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ