Cât oprea din şpăgi şi cât dădea mai departe DORIN COCOŞ. Profit imens pentru fost soţ al Elenei Udrea

| 30 ian, 17:52

Dorin Cocoş lua milioane de euro şpagă cu sacoşa, promiţând că intervine în anumite dosare de retrocedare, însă încerca să dea cât mai puţin mai departe, uneori reuşind să-şi atingă scopul cu simple promisiuni. El reuşea astfel să scoată profituri uriaşe de pe urma acestor intermedieri, potrivit unor surse judiciare.

Dorin Cocoş a primit şpagă 16 milioane de euro pentru a interveni în două dosare de retrocedare, arată procurorii DNA într-un comunicat de presă emis după reţinerea omului de afaceri.

Surse judiciare au declarat pentru Obiectiv.infoDorin Cocoş primea banii în sacoşe de la Gheorghe Stelian, pentru care a intervenit în ambele dosare de retrocedare pe lângă ANRP. Într-unul din dosare se cereau (şi s-au acordat) despăgubiri de 90 de milioane de euro, mult mai mult decât valoarea reală a terenului aflat în dispută (circa 30 milioane de euro).

Citeşte şi: Videanu, Alina Bica, Dorin Cocoş şi fiul lui, la ÎCCJ: Judecătorii decid dacă îi ARESTEAZĂ

Mai departe, Cocoş a intevenit pe lângă Alina Bica, pe atunci preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, şi pe lângă Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte. Dacă pe Bica a trebuit să o convingă cu un teren de aproape jumătate de hectar în Snagov, pentru Diacomatu a fost de ajuns promisiunea că îl va susţine să-şi păstreze postul la ANRP, arată sursele judiciare citate de Obiectiv.info.

Atât Alina Bica, cât şi Sergiu Diacomatu s-au conformat cererilor şi au aprobat despăgubirea de 90 de milioane de euro în dosarul lui Gheorghe Stelian, pentru care intervenise Dorin Cocoş. Astfel, fostul soţ al Elenei Udrea a scos un profit de mai bine de 15 milioane de euro, având în vedere că pentru terenul din Snagov nu putea să piardă mai mult de câteva sute de mii de euro la nivelul anului 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ