UPDATE Dorin Cocoş ar fi luat şpagă 16 milioane de euro. Procurorii DNA cer arestarea preventivă într-un nou dosar

| 30 ian, 10:10

Dorin Cocoş , arestat în dosarul Microsoft,a fost adus cu duba la DNA vineri dimineaţă în timp ce fosta lui soţie, Elena Udrea, a ajuns la secţia 2 de poliţie. Omul de afaceri va fi urmărit într-un nou dosar al Alinei Bica în care este cercetat Adriean Videanu şi Alin Cocoş, potrivit Romania TV.

UPDATE Procurorii DNA solicită vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a omului de afaceri Dorin Cocoș, pus sub acuzare pentru fapte de corupție în legătură cu retrocedarea ilegală a unor suprafețe de teren de către ANRP (al doilea dosar).

Dorin Cocoș, în prezent arestat preventiv în dosarul Microsoft, a fost adus vineri la sediul DNA, unde procurorii l-au informat că este acuzat într-un dosar disjuns din cel al fostului procuror-șef al DIICOT Alina Bica, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită.

De asemenea, procurorii cer emiterea unui nou mandat de arestare preventivă și pentru Alina Bica, acuzată în acest al doilea dosar de luare de mită (2 infracțiuni); abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni), favorizarea făptuitorului.

În instanță vor fi duși și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș, precum și Ionuț Florian Mihăilescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Consiliul Superior al Magistraturii — Secția pentru procurori a încuviințat joi luarea măsurii arestării preventive față de Alina Bica.

Anchetatorii susțin că, în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoș a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica și Sergiu Diacomatu (trimis în judecată în primul dosar al Alinei Bica), pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/ FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire, Dorin Cocoș a dat foloase Alinei Bica, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, în suprafață de 4.425 metri pătrați.

Audierea acestuia vine după ce fiul său, Alin Cocoș, a fost reținut joi pentru 24 de ore, iar fosta soție Elena Udrea a fost pusă sub acuzare sub control judiciar, într-un dosar disjuns din cel al fostului șef al DIICOT Alina Bica.

Tot joi, în același dosar au fost reținuți Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, pentru complicitate la abuz în serviciu, și Ionuț Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Citeşte şi: ELENA UDREA, despre devăluirile anunţate: ZIUA ABIA A ÎNCEPUT

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ