Udrea, înlocuită în fruntea PMP după lovitura DNA

| 30 ian, 09:16

Elena Udrea a luat decizia să se autosuspende din fruntea Partidului Mişcarea Populară după ce DNA a dispus începerea urmării penale pe numele său.

Eugen Tomac a preluat conducerea partidului cu titlu interimar şi deja îşi anunţase candidatura pentru şefia partidului la Congresul PMP din luna februarie.

În urmă cu o săptămână, Elena Udrea a anunţat că nu va candida din nou la Preşedinţia partidului dar că îşi doreşte să rămână membru al PMP.

DNA a anunțat, joi, că a dispus începerea urmăririi penale pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani și fals în declarații.

Citeşte şi:  Elena Udrea AMENINŢĂ cu dezvăluiri incendiare pe Facebook

DNA susține că Elena Udrea nu a consemnat în declarația de avere din 2010 că fostul său soț a împrumutat, cu bani primiți ca șpagă în dosarul Microsoft, o companie proprie, de la care Elena Udrea încasa dividende.

Procurorii notează că în perioada 2009-2013, Udrea a cumpărat bunuri imobile a căror valoare depășeau veniturile sale, astfel că, prezumă DNA, șefa PMP "a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora".

DNA mai spune că există acte care atestă că Udrea știa de unde proveneau banii utilizați pentru cumpărarea de bunuri comune. Procurorii mai spun că Udrea știa și de "intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ