Cătălin Tolontan îl DESFIINŢEAZĂ pe Gelu Vişan, apropiatul Elenei Udrea

| 16 apr, 23:28

Jurnalistul Cătălin Tolontan îi dă replica politicianului PMP, Gelu Vişan, care a făcut mai multe afirmaţii mincinoase la RomâniaTV. DNA nu o urmărește pe Elena Udrea pentru beneficii politice în Gala Bute, ci pentru trei infracțiuni de luare de mită pentru ea sau pentru altul, pentru abuz în serviciu și pentru spălare de bani, a ţinut să amintească jurnalistul pentru opinia publică.

În această seară, unul dintre invitații Lilianei Ruse la România TV a fost politicianul Gelu Vișan. Membru PMP și apropiat al Elenei Udrea, Vișan a avut două momente de patos.  Întrebat cum comentează traseul banilor de la MDRT prin primăria Lupeni către Rudel Obreja, Vișan a spus că ”Așa e, cu o singură precizare. Adrian Gărdean nu a declarat niciodată că Elena Udrea i-a cerut vreo sponsorizare, vreun ban înapoi!”, scrie Cătălin Tolontan.

Jurnalistul a ţinut să-i citeze din documentele DNA

Întrebare: Ţineţi minte termenii folosiţi de doamna UDREA ELENA GABRIELA?

Răspuns Gărdean: Mi-a rămas în minte termenul „sponsorizare”. Nu am definit exact ce înseamnă sponsorizarea, dar oricum ceea ce am plătit ulterior nu a fost sub forma unui contract de sponsorizare…

Citeşte şi:  Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor


Întrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: E posibil ca ideea de sponsorizare să vă fi venit în minte după ce aţi aflat că se cercetează sponsorizarea Galei Bute?

Răspuns Gărdean: Contractele pe care le aveam înainte erau oarecum mascate prin faptul că achiziţiona sau cumpăram produse prin firma lui Ştefan Lungu. Ulterior, când s-a întâmplat publicitatea şi nu sponsorizarea cu Rudel Obreja, nu a fost pentru Gala Bute, ci pentru o gală de box care s-a desfăşurat ulterior. Ce înţelesesem eu din experienţa cu autorităţile publice de până la momentul respectiv, cota de 10% avea un caracter general. La momentul discuţiei cu doamna Udrea, nu am înţeles exact ce urma să vizeze sponsorizarea, mă aşteptam la orice, o firmă, un cămin de bătrâni, urma ca destinaţia să îmi fie indicată de domnul Nastasia, aşa cum s-a şi întâmplat.

Întrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: În scurta aceea discuţie, cumva aţi simţit că vă şi condiţionez proiectul de aceste sponsorizări?

Răspuns Gărdean: Percepţia mea vis-a-vis de derularea contractelor până atunci era că în zona ministerului erau mai multe persoane implicate care pe undeva cereau pentru campanii electorale, diferite sponsorizări, un procent de 10%, confirmat până atunci de contractele deja finalizate sau în curs de execuţie. Cu siguranţă că am înţeles că acel contract probabil nu era finanţabil dacă eu nu ajungeam să îmi onorez această obligaţie de plată, adică acel 10% despre care ştiam că se dă.

Întrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Dacă eu i-am spus domnului Gardean că derularea acelui contract este condiţionată de sponsorizări?

Răspuns Gărdean: Nu aş putea reda 100% cuvintele, dar a fost ceva de genul „va fi nevoie de o sponsorizare”. Nu a fost o condiţionare clară de genul „dacă nu dai sponsorizarea, nu primeşti banii” de către doamna Udrea, eu am înţeles-o ca fiind o condiţionare într-un context general…”

Tot la România TV, Gelu Vișan a spus: ”Am ajuns să o judecăm pe Udrea pentru că l-am văzut pe Bute boxînd aici?! Iar procurorii ce îi reproșează Elenei Udrea, că a obținut un beneficiu politic! E o nebunie ce a ajuns România”.

Ultima dedicație pentru Gelu Vișan. DNA nu o urmărește pe Elena Udrea pentru beneficii politice în Gala Bute, ci pentru trei infracțiuni de luare de mită pentru ea sau pentru altul, pentru abuz în serviciu și pentru spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ