Patriarhul Daniel îl bate la salariu pe Klaus Iohannis

| 02 ian, 20:43

Patriarhul Daniel câştigă de opt ori mai mult decât un român de rând. Patriarhul Daniel câştigă, lunar, 13.900 de lei net, echivalentul a peste 3.150 de euro (la un curs de 4,4 lei/euro), din care 7.731 de la stat, iar diferenţa din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor.

BOR concurează aşadar cu marile companii de pe piaţa locală la capitolul competitivităţii salariilor oferite persoanelor din ”top management”, scrie gândul.info.

Patriarhul Daniel câştigă, lunar, 13.900 de lei net, echivalentul a peste 3.150 de euro (la un curs de 4,4 lei/euro), din care 7.731 de la stat, iar diferenţa din fondurile Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Astfel, PF Daniel câştigă lunar de opt ori mai mult decât salariul mediu net din România, de 1.705 lei, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Citeşte şi: A fost dezvăluit salariul lui Patriarhului Daniel. "Nu lucrează opt ore pe zi, ci adesea între 14 şi 16 ore"

În calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, preşedinte al Sfântului Sinod, al Adunării Naţionale Bisericeşti şi al Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, având în subordine aproape 700 de angajaţi, PF Daniel primeşte de la stat un salariu net de 7.731 de lei, iar ca mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi arhiepiscop al Bucureştilor, având în subordine aproape 400 de angajaţi, el primeşte un salariu net de 6.169 de lei, "nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor", după cum a precizat Patriarhia într-un comunicat transmis recent.

BOR a precizat că PF Daniel nu lucrează opt ore pe zi, ci adesea între 14 şi 16 ore, dar şi că donează lunar 6.000 de lei pentru nevoiaşi, precum şi pentru construcţia de biserici. Mai exact, Patriarhul Daniel oferă 4.000 de lei pentru construirea bisericii mănăstirii din satul natal, Dobreşti, judeţul Timiş, şi pentru obştea ei monahală, precum şi un ajutor financiar de 2.000 de lei pentru mai mulţi angajaţi săraci din Administraţia patriarhală şi din Administraţia eparhială, "care muncesc mult, dar au salarii mici".

Mişu Negriţoiu, în prezent preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a câştigat în 2013, în calitate de preşedinte ING Bank suma de 2.273.347 de lei, respectiv 189.445 de lei lunar (43.000 de euro, la un curs de 4,4 lei/euro).

Traian Halalai, preşedintele Exim Bank a câştigat în 2013 suma de 1,2 milioane de lei, echivalentul a circa 23.600 de euro pe lună, potrivit declaraţiei sale de avere.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are un salariu de 10.000 de euro, iar cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie, pe care îl conduce, acesta ajunge la 12.000 de euro.

Klaus Iohannis îşi va rotunji veniturile

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, îşi va rotunji considerabil veniturile odată cu mutarea la Palatul Cotroceni. Dacă în calitate de primar al Municipiului Sibiu, el câştiga în 2013 circa 43.800 (830 de euro pe lună) de lei pe an, funcţia de preşedinte înseamnă o majorare salarială de peste 77% pentru el.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a încasat în 2013 un venit net de 77.960 de lei (1.470 de euro pe lună), potrivit celei mai recente declaraţii de avere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 11:14
Melania
PF DANIEL
Ce trebuie sa faca, lunar , PF DANIEL ? Ce scrie in FISA POSTULUI?
03 ian, 18:52
Grigorescu
Cata nedreptate
Daca te joci cu cuvintele - capeti un sac de bani -- oare Doamne - chiar asa ai lasat scris ca unul sa castige - milioane de lei - doar pentru ca se joaca cu cuvintele ......- si alti care produc, lucreaza, chiar si 10 ore pe zi la CIOCOI - sa castige doar 800 de lei - din care trebuie sa hraneasca si nu numai 1-2-3 copii. Cata nedreptate, hotie, minciuna, ipocrizie, mizerie... exisat in asa zisul CAPITALISM - de fapt pentru asta a si fost inventat - pentru a scoate la iveala ipocrizia, mizeria din anumiti indivizi - dar, Doamne pentru ei mor de foame, de mizerie milioane de oameni - Scarba imi de acest CAPITALISM - CIOCOI imputiti
03 ian, 04:30
ADEVAR
Patriarhul este copil mic pe langa procurorii cei mari care iau saci de bani intr-un an comparativ cu un roman amarat . Freaca timpul la unele dosare ani de zile Iar multe dosare stau pititite la sertar ca cele cu banii catre nea mircica care exista din 2011 .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ