Cauțiune record în România: Ce sumă fabuloasă au plătit doi inculpaţi ca să iasă din pușcărie

| 01 iun, 11:41

Libanezii Ihab Laoun și El Boustany Dumitru Elie au fost eliberați de Curtea de Apel București după ce o rudă le-a plătit cauțiunile fabuloase stabilite de instanțe.

Afaceriștii libanezi Ihab Laoun (47 de ani) și El Boustany Dumitru Ilie (45 de ani) erau reținuți preventiv, din 16 mai, într-un caz DIICOT de evaziune de 12 milioane de lei (2,7 milioane de euro).  Cei doi libanezi controlează în acte, printre altele, Grupul Klevek, Laoun’s Europe și Conserv Buftea.

Pe 21 mai, au cerut eliberarea și stabilirea unei cauțiuni. Judecătorii Curții de Apel au hotărât atunci: un milion de euro pentru Ihab și 500.000 de euro pentru El Boustany.  A doua zi, deja se achitase cea mai mare cauțiune din istoria României, un milion de euro, dar și cea de jumătate de milion de euro. „Vărul meu a plătit”, a explicat Ihab judecătorului cine a achitat imensa sumă. "Mai bine îmi dădea mie banii", a fost replica involuntară a avocatei Alina Răducan, apropiată a lui Dinel Staicu, prezentă în sală ca inculpată în procesul judecătoarelor șpăgare de la Tribunalul București, Antonela Costache și Viorica Dinu, relatează EVZ.


Până la Ihab Laoun, recordul îl deținea afaceristul clujean Călin Stoia  care achitase o cauțiune de un milion de lei pentru a fi eliberat din arestul preventiv. Acesta era implicat în dosarul în care era judecat fostul primar al Clujului, Sorin Apostu. După stabilirea cauțiunii, apărătorii săi spuneau că omul de afaceri nu dispune de acestă sumă și că s-a impus cea mai mare cauțiune din România. Cu toate acestea, banii au fost plătiți, doar că magistrații Curții de Apel Cluj nu au mai acceptat eliberarea. Un milion de euro este o cauține mare și pentru alte state. Fostul șef al Băncii Mondiale, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat după ce a achitat un milion de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ