Cazanciuc: Am refuzat iniţial propunerea de-a fi ministru

| 24 mai, 2013

Robert Cazanciuc a declarat că a refuzat, iniţial, propunerea lui Victor Ponta de a ocupa postul de ministrul al Justiţiei, însă premierul a revenit, fiind obişnuit cu prima lui reacţie, întrucât se cunosc de mult.

"I-am spus "nu" în prima fază, pentru că aveam multe proiecte la Ministerul de Externe de finalizat şi credeam că sunt destui oameni în ţara asta care pot fi miniştrii ai Justiţiei. Eu am o istorie în a-i spune "nu" premierului. Şi atunci când am fost în Corpul de control al premierului în 2001, când mi-a făcut propunerea de a pleca de la Parchetul General, în prima fază tot "nu" i-am spus. Noi ne ştim din facultate. Am fost colegi de acelaşi an, în 1991-1995, la Facultatea de Drept, după care am lucrat împreună în Parchetul General, din 1998 până în 2001, premierul la o secţie operativă, eu la o secţie neoperativă", a spus Cazanciuc, într-o emisiune TV.

Ministrul a mărturisit că Victor Ponta este obişnuit cu primele sale reacţii, întrucât cei doi se cunosc încă din timpul facultăţii.

Robert Cazanciuc a spus că nu a fost surprins de faptul că preşedintele Traian Băsescu nu s-a împotrivit numirii sale la Ministerul Justiţiei.

"Nu cred că sunt motive de fond pentru a respinge o propunere a unui om care are o anumită experienţă", a răspuns Cazanciu unei întrebări, subliniind că s-a întâlnit cu Traian Băsescu de două-trei ori la diverse evenimente publice legate de Justiţie, unde au schimbat "câteva cuvinte, nu mai mult decât atât".

Cazanciuc a recunoscut că soţia sa este "una din verişoarele" premierului Victor Ponta şi a lucrat la Tarom timp de 20 de ani, unde a ocupat funcţia de director comercial din 2011, an în care "nu era domnul Ponta premier şi nici nu se pregătea să fie premier".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ