Ce înseamnă ”noi vrem puterea”?

| 19 noi, 2014

Proaspăt ales șef al statului, Klaus Iohannis nici nu a apucat să fie confirmat președinte al României de Curtea Constituțională a României că a început deja să amenințe stabilitatea actualului guvern prin schimbarea majorității parlamentare.

În cadrul unei conferințe ținute la Palatul Parlamentului cu ocazia oficializării fuziunii dintre PDL și PNL, președintele ales al Romaniei a spus că liberalii își doresc schimbarea configurației din cadrul legislativului, argumentând că partidul său și al lui Vasile Blaga își dorește să preia puterea. „Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur - PNL nou - care doreşte să preia puterea", a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Suma astronomică pentru promovarea online a lui Iohannis, cheltuită pe fani şi like-uri

Declarația făcută de Klaus Iohannis nu vine decât să confirme o dată în plus afirmațiile acestuia făcute încă dinaintea începerii campaniei electorale, când amenința guvernul în funcție că dacă va fi ales președinte al României va încerca să forțeze demiterea executivul prin formarea unei noi majorități. Într-una din declarațiile sale, Klaus Iohannis își declara intențiile destabilizatoare de a crea o majoritate artificială în Parlament încă din luna august. „În condiţiile în care bătălia pentru Cotroceni se va da între mine şi premierul în funcţie, câştigarea de către mine a alegerilor prezidenţiale echivalează inclusiv cu o sancţiune a primului-ministru. Prezidenţialele reprezintă o nouă relegitimare şi o reaşezare a scenei politice. Dacă cetăţenii consideră că proiectul meu pentru România este mai potrivit decât cel al domnului Ponta, atunci Alianţa Creştin-Liberală va avea toată legitimitatea să formeze în jurul său o nouă majoritate parlamentară care, prin moţiune de cenzură, să dea jos Guvernul Ponta”, a declarat liderul ACL.

Conform afirmaților recente ale lui Klaus Iohannis, noul PNL va încerca în mod repetat pe parcursul anului viitor să destabilizeze România prin încercarea acestuia de a forma o nouă majoritate parlamentară care să demită cabinetul condus de Victor Ponta. În condițiile în care actualul executiv a fost format în urma voinței populare clar exprimate în 2012, când românii au dorit să pună capăt o dată și pentru totdeauna regimului condus de Traian Băsescu, voința președintelui ales de a forma o majoritate artificială este ilegitimă. În ciuda intențiilor liderului liberal, configurația parlamentară actuală nu permite formarea unei alte majorități parlamentare, Klaus Iohannis va trebui să lase deoparte interesele formațiunii politice din care provine și să acționeze în limita bazelor constituționale prin coabitarea cu actuala coaliție guvernamentală.

Citeşte şi: Mihai Gâdea depune armele după victoria lui Iohannis: "Din 10 ani de nebunie, ma opresc o clipă să-l ascult"

Deși încă nu a fost uns în funcție, Klaus Iohannis ține morțiș să confirme toate bănuielile cu privire la continuarea comportamentului autoritar al lui Traian Băsescu. Liderul liberal demonstrează românilor că scopul câștigării alegerilor nu are nicio legătură cu implementarea unui program care să readucă prestigiul României, ci cu propriile dorințe de putere. Forțarea alcătuirii unei noi majorități legislative după propria dorință îl plasează pe Klaus Iohannis pe aceeași orbită cu Traian Băsescu. Astfel că, după zece ani în care România a avut parte de un șef de stat care a dezbinat societatea pentru propiul interes, cu Klaus Iohannis în funcția supremă în stat pentru următorii cinci ani se prefigurează o nouă perioadă de lupte politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
George
Un alt program...
Am inteles ca s-a votat majoritar UN ALT PROGRAM PREZIDENTIAL decât al lui Victor Ponta. In mod mincinos il prezentati ca o destabilizare a "României"... Sunt conflicte in ascensiune in jur, lumea se inarmeaza si conflictul deschis de la Rasarit este gata sa inceapa. Voi va leganati in vise cu neamtzul vostru, cu ironii, cu alarme false, invective si dusmaniri intr-un pahar cu apa... Treziti-va!

Dupa victoria lui Iohannis, PNL ar putea sa caute sa formeze o alta majoritate parlamentara care sa reflecte mai bine dorintele alegatorilor. Poate ca va colabora cu alte doua partide din opozitie, atragând unul dintre cei trei parteneri importanti din coalitia aflata la putere.

Dupa declaratiile dinainte de alegeri, s-ar putea sa aveti alegeri anticipate anul viitor... Exista chiar riscul unei motiuni, urmata de alegeri anticipate sau instalarea unui guvern interimar. Astfel, ar fi foarte posibil ca viitorul Guvern sa fie de dreapta, format de PNL sau in coalitie cu UDMR sau Partidul Conservator (PC).

In plus, chiar daca Ponta va ramâne premier pana in 2016, Iohannis va cauta sa implementeze SCHIMBARI DE POLITICI in guvern. De exemplu, in politica externa dar si in consolidarea disciplinei fiscale, reducerea cheltuielilor publice, evitarea cresterii taxelor anul viitor si prelungirea acordului cu FMI. Asa ca ar trebui sa va preocupati de chestiuni sensibile si esentiale, care chiar conteaza pentru România...

Aici vad ca va pierdeti timpul in comentarii pe teme derizorii, cu jurnalisti dupa ureche si fara experienta, buni doar pentru propaganda de partid. Ce bine o recunosc pe cea din timpul lui Ion Iliescu - primitiva si de tip bolsevic! Nu ati evoluat deloc sau sunt pe situl gresit?
19 noi, 2014
Ali
Bai autorule (ca mi-e lene sa dau scroll pana sun sa-tzi citesc numele), pai scopul unui partid nu e sa cashtige puterea? Umpli o pagina de net cu o palavrageala cretinoida pe o tautologie. Daca vroiai neapaeat sa fii critic, puteai sa spui atat: iohannis sau nu zice nimic, sau zice platitudini. Asta era macar o "analiza" adevarata.
Eshti penibil nene, si tu si toata "presa" romaneasca.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ