Antonescu reiterează că Iohannis este PDL

| 19 noi, 2014

După o absență îndelungată din spațiul public, fostul președinte al PNL Crin Antonescu a rupt tăcerea și și-a făcut apariția marți seara, la postul de televiziune Realitatea TV, unde a devoalat interesele din spatele candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale.

Cu toate că nu a făcut nicio referire la modul în care a fost îndepărtat de la conducerea partidului de către proaspătul președinte ales al României și nu s-a ferit în a ataca PSD, Crin Antonescu a adus publicului lămuriri cu privire la motivele neimplicării sale în campania lui Klaus Iohannis. Conform declarațiilor fostului lider liberal, edilul Sibiului s-a încojurat de oamenii compromiși din PDL și de ideile acestora. „Am spus-o încă o dată. Mă bucur de deznodământul acestor alegeri, dar eu n-am fost un susținător al campaniei lui Iohannis, lucru pe care nu vreau sa îl uităm. Nici acum, daca ar reîncepe campania, nu aș fi în ea. Votul oamenilor, coincident cu al meu, e că trebuie oprit Ponta, PSD și acest mod de a face politică și campanie. Dacă mie, Crin Antonescu, nu-mi conveneau oameni și lucruri din campania lui Iohannis, nu înseamnă că a fost murdară sau incorect”, a declarat fostul președinte al Senatului.

Citeşte şi: Crin Antonescu: Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL

Afirmațiile lui Crin Antonescu vin să facă lumină în ceea ce privește campania lui Klaus Iohannis și să confirme bănuielile presei cu privire la colaborarea dintre liderul liberal și actualul șef al statului și oamenii săi fideli. Chiar dacă nu a confirmat nici până în acest moment colaborarea cu șeful statului și cu anturajul său, acțiunile liderului PNL nu vin decât să confirme suspiciunile unei părți a opiniei publice. Încă din momentul în care Klaus Iohannis a pus mâna pe conducerea interimară a PNL prin intermediul unor jocuri de culise, liberalul a avut un comportament ce sugera existența unei înțelegeri cu Traian Băsescu. De fiecare dată când actualul șef al statului ataca guvernul și pe Victor Ponta, Klaus Iohannis își făcea apariția în fața presei și amplifica mesajele emise de Traian Băsescu.

Aceiași oameni care i-au respins candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier în 2009, în acest an au ascultat de Traian Băsescu și i s-au alăturat liberalului pentru a-l sprijini în campania electorală. În ultimele luni, președintele PNL a fost sprijinit de oamenii compromiși din PDL, începând cu Vasile Blaga, care i-a fost șef de campanie și continuând cu toți corupții portocalii care în timpul recesiunii economice s-au îmbogățit din contractele cu statul: Anastase, Videanu, Berceanu, Falcă și mulți alții.

Citeşte şi: ICCJ nu va putea fugi de un verdict în cazul ANI-Iohannis timp de cinci ani

Cu toate că de fațadă PDL s-a aflat în prima linie care să îl sprijine pe liberal să ajungă șef al statului, în sprijinul său s-a aflat și Elena Udrea, care l-a menajat pe Klaus Iohannis în campanie. De altfel, protejata președinetului dezvăluia încă dinainte de începtul cursei electorale planurile pe care le are cu liberalul de a schimba majoritatea parlamentară și de a numi un nou guvern ilegitim. Declarațiile de marți ale liderului liberal cu privire la intențiile noului PNL de a prelua puterea vin să confirme o dată în plus planul pe care îl are Klaus Iohannis și oamenii președintelui de a înlocui actualul guvern.

Ceea ce Crin Antonescu a dezvăluit indirect este că din toată colaborarea cu democrat-liberalii, Klaus Iohannis a făcut toți pașii necesari pentru a dizolva PNL în PDL. Planul mai vechi al lui Traian Băsescu, pe care proaspătul președinte ales a reușit să îl materializeze în doar câteva luni, a început prin alianța cu PDL și trecerea la PPE. O dată cu preluarea celei mai înalte funcții în stat de către Klaus Iohannis se va oficializa dispariția vechiului PNL și a unei tradiții de aprope 150 de ani de liberalism.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
Mihaela
Nu mai exista decat PNL .DNA-ul va face curatenie generala .Din 22 decembrie K.J. este al nostru, al cetatenilor.
20 noi, 2014
cantautor
Iohannis este presedinte ales
Ponta este in concediu
Pop este pe alta lume,lumea lui Palada si a lui Sultanescu
cica,fosti oameni de dreapta,care au sfarsit prin a "esua "la stat sau fac contracte de consultanta cu cei care reprezinta statul...
20 noi, 2014
Popa Sarbu
Ce scria acest lacheu de ziarist:

“După adoptarea OUG privind migrația aleșilor locali, tot mai mulți primari și consilieri locali sau județeni ai PNL și-au manifestat opțiunea de a-și părăsi partidul în favoarea formațiunii condusă de Călin Popescu Tăriceanu, PLR.”

Ce s-a intamplat ieri:

“Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă de respingere a Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite ca aleşii locali să-şi aleagă un partid timp de 45 de zile, fără să-şi piardă mandatul, conform Digi24.”
Concluzie:
guvernul PSD a dat OUG-ul si majoritatea PSD a respins-o…
Inca o ipocrizie de care votantii s-au prins…din fericire,Avocatul Poporului,nu…

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ