Ce nu ştiai despre CANABIS! Efectele MIRACULOASE asupra CANCERULUI

| 01 sep, 2014

Uleiul de cânepă este singurul dintre uleiurile vegetale în care raportul dintre acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 reprezintă o valoare ideală pentru metabolismul organismului uman, respectiv 1 : 3, adică o parte Omega-3 şi trei părţi Omega-6. Acest raport îl recomandă atât pentru diferite terapii medicale, cât şi pentru alimentaţie.

Încă din Antichitate, cânepa a fost în atenţia oamenilor pentru efectele constatate în tratarea şi a altor afecţiuni, în afara cancerului. Astfel, cânepa a fost folosită pentru boli cardiovasculare, cu scăderea hipertensiunii arteriale, evitarea riscului de infarct miocardic, reglarea circulaţiei periferice, combaterea tromboflebitei şi a ulcerelor varicoase; tratarea epilepsiei fără efecte secundare (ex. tremurături), îmbunătăţirea stărilor grave de scleroză în plăci, autism, Parkinson, boala Alzheimer, schizofrenie, tulburări mentale şi alte boli degenerative.

Studiile făcute în anii 1972-1974 de către experţii din Medical College of Virginia (SUA) au demonstrat că uleiul concentrat de cannabis nu are efecte hipnotice, în schimb are capacitatea de a distruge celulele canceroase din corp şi de a mări imunitatea, scrie ziarullumina.ro.

Cercetări ulterioare efectuate la Harvard University, Pacific Medical Center din San Francisco, Fundaţia „Phoenix Tears“ din Colorado şi Reading University din Marea Britanie au arătat că există diferenţe semnificative în compoziţia seminţelor de Cannabis sativa - ssp. culta şi ale plantelor de Cannabis indica, forme provenite din zone ecologice ale pământului cu totul diferite.

Dintre toate uleiurile vegetale, cel de cânepă este cel mai bogat în acizi graşi polinesaturaţi. Printre componentele biochimice ale seminţelor de cânepă cultivată este subliniată prezenţa celor trei acizi graşi esenţiali: Omega-3, Omega-6 şi Omega-9. Uleiul de cânepă este singurul dintre uleiurile vegetale în care raportul dintre acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 reprezintă o valoare ideală pentru metabolismul organismului uman, respectiv 1 : 3, adică o parte Omega-3 şi trei părţi Omega-6. Acest raport recomandă uleiul de cânepă atât pentru diferite terapii medicale, cât şi pentru alimentaţie. Nutriţioniştii arată că, în dieta modernă, acest raport este cu totul dezechilibrat, fiind de 1 (Omega-3) la 24-32 (Omega-6). Din cauza acestui dezechilibru, consumul de uleiuri vegetale, cu excepţia uleiului de măsline, poate determina creşterea colesterolului, a diabetului de tip 2, apariţia cancerelor cu diverse localizări, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, reumatisme, obezitate, depresii psihice.

Mulţi specialişti consideră că acest dezechilibru ar accelera apariţia unor boli de inimă, cancere, artrită şi afecţiuni dermatologice.

Nu întâmplător se recomandă ca la excesul de Omega-6 să se adauge, în alimentaţie, preparate din peşte oceanic gras (somon, sardine, heringi, macrou, cod) şi ulei de peşte, care conţin cantităţi mari de acid alfa-linoleic, ce asigură o bună funcţionare a inimii, creierului, rinichilor, ficatului, pancreasului şi sistemului nervos.

De remarcat că uleiul de cânepă, ca şi cel de măsline şi rapiţă, conţine şi Omega-9, care formează trigliceridele circulante în sistemul sanguin, asigurând o funcţionare normală a sistemului cardiovascular, reduce spasmele şi durerile neuropatice în scleroza multiplă şi în afecţiunile neurologice motorii. Acest acid scade tensiunea intracraniană şi reduce tensiunea intraoculară.

Uleiul de cânepă concentrat a fost obţinut prima dată de canadianul Rick Simpson, care s-a vindecat de un cancer de piele în numai 4 zile. El a oferit gratuit bolnavilor toată cantitatea de ulei preparat. Drept răsplată, autorităţile l-au exilat din ţară, fiind învinuit de „trafic de droguri“.

În Universidad Complutense din Madrid s-a reuşit sistarea creşterii tumorilor metastazice la sân, urmărind potenţialul antitumoral al TCH. Cercetătorii din universitatea Virginia (SUA) au utilizat uleiul de cânepă în combaterea leucemiei şi a cancerului de piele, prin aplicare directă pe leziuni.

Din sinteza acestor studii rezultă şi forma de tratament. Zilnic se iau 1-2 linguriţe ulei, cu 30 minute înainte de mese, timp de 2-3 luni, după care urmează o pauză de 2-3 săptămâni, cu reluare la nevoie. Doza zilnică se măreşte la 2-3 linguriţe la bolnavii cu dureri mari.

Institutul de Medicină Legală din Olomouc (Cehia) a preparat un unguent din uleiul de cânepă cu efecte în vindecarea piciorului diabetic ameninţat cu amputarea, la scleroza în plăci şi la diferite leziuni dermatologice (arsuri, necroze, escare, eczeme, acnee rozacee, psoriazis, lupus, dermatită seboreică, contuzii, ulcer varicos).

Ca un semnal bun putem menţiona că utilizarea uleiului de cânepă este, în prezent, legalizată în 10 ţări din Uniunea Europeană, inclusiv în România, în Israel, Australia şi unele ţări din America, fiind destinat tratamentelor medicale în afecţiunile grave de cancer, epilepsie, scleroză în plăci şi crize dureroase acute, provocate de neuropatiile periferice şi de neoplasme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ