Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 1 ianuarie. Dacă faci ASTA atragi sărăcirea casei

| 31 dec, 10:47

Desi superstitia a fost considerata de catre Edmund Burke a fi "religia mintilor slabe", in traditia romaneasca si nu numai exista o serie de superstitii ce se respecta cu sfintenie in Noaptea de Anul Nou.

Dintre acestea cele mai cunoscute sunt:

Superstitiile legate de bani

Se spune ca pentru a avea o situatie financiara mai buna in anul urmator, este bine sa avem bani in buzunar in noaptea dintre ani.

De asemenea, o alta superstitie spune ca nu este bine sa dam bani pe 31 decembrie si 1 ianuarie, fiindca riscam sa nu avem spor la bani tot anul.

Tot pentru a chema norocul la bani in urmatorul an, in anumite zone ale tarii, femeile prepara paini in care ascund banuti, iar traditia spune ca cel care ii va gasi va avea noroc la bani tot anul.

Superstitii pentru atragerea norocului

Din batrani se spne ca pentru a avea parte de belsug in anul ce urmeaza, este bine ca prima persoana care ne trece pragul in noaptea de Revelion sa fie un barbat brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), care trebuie sa ne aduca o crenguta de vasc, paine si sare.

De asemenea, se spune ca pentru a avea noroc in anul ce urmeaza este bine ca in noaptea de Revelion sa nu ne lipseasca de pe masa strugurii si smochinele, simbolul belsugului si al vietii implinite.

Pentru a avea un an luminos si bun, este bine sa lasam o lumanare sau o lampa aprinsa pana la ziua, iar la miezul noptii, toate usile ar trebui sa fie larg deschise, pentru a lasa anul cel vechi sa iasa.

In noaptea de Anul Nou, este bine sa purtam ceva rosu (se spune ca aduce noroc), iar pe 1 ianuarie sa purtam haine noi, din acelasi considerent.

Interdictii in noaptea de Anul Nou si in prima zi a anului

Se spune ca nu este bine sa agatam noul calendar inainte ca anul sa se incheie, fiindca aduce ghinion.

Este rau ca Anul Nou sa ne gaseasca fara bani in buzunar sau cu datorii neachitate, fiindca se spune ca "asa o vom tine tot anul".

De asemenea, nu trebuie sa aruncam nimic in prima zi a anului, nici macar gunoiul.

In prima zi din Noul An nu se matura, nu se spala nici nu se aduna graul sau orezul, pentru a nu atrage saracirea casei.

O alta superstitie spune ca cine va dormi in ziua de Sfantul Vasile (prima zi a anului), va fi lenes tot anul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 ian, 18:18
sasuke
prosteala
Decand roscatii si blonzii aduc ghinion? dimpotriva figuriile angelice de obicei au parul deschis, Cain era brunet. Abel era blond samd Mai degraba brunetii aduc ghinion inca odata prostii, inventate de oameni pentru a-si ingreuna viata
01 ian, 18:12
sasuke
superstitii
Superstitii prostesti, singurul lucru demn de credinta este Sfanta Scriptura adica Biblia

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ