Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unui atac de cord

| 25 oct, 2013

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a morţii la nivel mondial, iar cel mai important factor de risc pentru apariţia acestora este sedentarismul, spun medicii. Milioane de oameni suferă un atac de cord în fiecare an.

Deşi mulţi cred că în timpul unui atac de cord inima se opreşte, nu este aşa.  De fapt, se blochează "alimentarea" ţesutului inimii cu sânge. Când inima se opreşte din cauza unui ritm anormal, se numeşte "stop cardiac". Cu toate că atacul de cord poate duce la stop cardiac, cele două noţiuni sunt complet diferite, potrivit webmd.com.

Chiar dacă bărbaţii au tendinţa de a suferi de boli cardiovasculare la vârste mai mici decât femeile, acestea îi "prind din urmă" când ajung la menopauză. Ultimele statistici care datează din 2006 arată că, în Statele Unite, 315.930 de femei mor de boli de inimă, comparativ cu 315.706 bărbaţi.

 

Cu toate că cel mai obişnuit simptom al unui atac de cord este durerea în piept, sunt şi alte semne care îl pot prevesti. Acestea includ greaţă, senzaţie de sufocare, ameţeli, dureri de stomac şi transpiraţie bruscă.

Sindromul "inimii frânte" este un termen folosit pentru a descrie probleme ale inimii apărute în urma stresului emoţional. O traumă poate duce la eliberarea bruscă a unor hormoni în organism, precum adrenalina, care pot afecta muşchiul inimii. Cu tate că simptomele sunt aceleaşi ca în cazul unui atac de cord, muşchiul inimii se reface rapid, iar pacientul nu are de suferit foarte mult.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ