Ce spune Rovana Plumb despre construirea unei moschei la București

| 06 iul, 14:16

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni că în Guvern nu au fost discuții despre construirea unei moschei la București.

Rovana Plumb a fost întrebată de jurnaliști dacă știe despre discuțiile în urma cărora Guvernul a dat o aprobare pentru construirea unei moschei în Capitală, ea afirmând, după BPN: "Nu am avut o astfel de discuție".

Turcia va construi o moschee mare la București, care va fi gata în trei ani, a relatat recent ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritățile române, Turcia va aloca un spațiu pentru construcția unei biserici de către România la Istanbul.

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la București în luna aprilie. Cele două țări ar fi ajuns la un acord pentru a grăbi planurile de ridicare a moscheii, potrivit sursei citate.

Moscheea, care va fi construită pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, Guvernul român a aprobat concesionarea suprafeței necesare pentru ridicarea moscheii într-unul dintre cartierele centrale ale Bucureștiului, pe o perioadă de 49 de ani.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică, legat de acest subiect, că ideea construirii la București a celei mai mari moschei din Europa și a unei universități musulmane pentru 6.000 de studenți reprezintă un risc pentru securitatea națională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 15:02
Robert Georgescu
Ponta este mandru ca este roman ortodox(file din campania electorala)
atat de ortodox este ,ca la o comunitate de aprox.40.000 musulmani din Romania,concesioneaza teren pentru o moschee de 6000 de locuri..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ