Traian Băsescu: Iohannis şi-a pus oameni apropiaţi la servicii şi va plăti factura pentru asta

| 03 iul, 12:57

Traian Băsescu avertizează că preşedintele Klaus Iohannis va plăti pentru numirea unor oameni apropiaţi la conducerea serviciilor secrete, refrerindu-se la Edward Hellvig şi Răzvan Mihai Ungureanu.

Traian Băsescu a reamintit că el a numit şefi la servicii din tabăra politică adversă pentru a nu fi acuzat că se foloseşte de acestea. El este de părere că preşedintele Klaus Iohannis a greşit aici, numind oameni din PNL.

"Preşedintele şi-a pus oameni apropiaţi şi va plăti factura pentru asta. De multe ori, acţiunile serviciilor îi vor fi puse în cârcă (lui Klaus Iohannis - n.r.). Eu l-am propus pe MRU la SIE când era liberal, iar pe Maior l-am propus la SRI când era PSD. Iohannis îşi pregăteşte partea a doua a mandatului, când mulţi îi vor reproşa că apropiaţii lui sunt şefi de servicii", a declarat Băsescu la Gândul Live.

În acest context, fostul preşedinte a criticat mişcarea lui Gabriel Oprea şi a UNPR, care au votat pentru numirea lui MRU SIE, deşi fac parte din coaliţia de guvernare, unde PSD s-a împotrivit propunerii lui Iohannis.

"Mişcarea lui Oprea nu a fost corectă din punct de vedere al unui aliat politic. Dacă vrei să serveşti interesul naţional, te băteai să se facă autostrăzi, nu o numire de şef de serviciu care mergea oricum cu generalul Predoiu (adjunctul SIE - n.r.). Interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea pentru orice blestemăţie vrei să faci. El şi-a trădat acum aliatul, punct. Eu sunt mulţumit cu numirea lui MRU, Iohannis a pus punct şi a luat-o de la capăt cu Ungureanu cum am luat-o şi eu", a afirmat Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu, critici dure la adresa premierului interimar: "Şi-a trădat aliatul"

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 15:29
Dan Sultanescu
Palada:te faci frate cu dracul,pana treci lacul...
brusc,Basescu a devenit frecventabil pentu Obedient.Info
este citat la greu,copios
jenant

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ