CEDO obligă România să amenajeze camere pentru sex în "Beciul Domnesc"

| 27 iun, 10:02

România trebuie să schimbe regulamentul de aplicare a măsurilor dispuse de organele judiciare după ce a fost condamnată la CEDO pentru că unui arestat preventiv nu i-au fost acceptate vizitele conjugale. Astfel, în arestul poliţiei vor trebui să apară camere pentru sex, unde cei arestaţi preventiv să primească vizite conjugale.

Clujeanul Costel Gaciu a reclamat România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce, pe durata arestului preventiv, i-au fost refuzate două cereri în care solicita permisiunea de a primi vizite conjugale, în condiţiile în care se afla în arest de mai bine de un an, potrivit ziarulring.ro.

CEDO s-a pronunţat, în această săptămână, cu privire la reclamaţia lui clujeanului şi a condamnat România pentru discriminare şi încălcare a dreptului la respectarea vieţii familiale, stabilind că autorităţile din ţara noastră i-au aplicat lui Costel Gaciu un tratament diferenţiat atunci când i-au refuzat cererea de a beneficia de vizite conjugale din partea soţiei cât timp a fost arestat preventiv.

Prin urmare, statul român are obligatia de a schimba Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat persoanele arestate preventiv sa beneficieze de acelasi drept la vizite conjugale acordat persoanelor condamnate definitiv.

Această măsură poate avea un impact major asupra arestaţilor din renumitul "Beci domnesc", care în ultimele luni a fost supraaglomerat de numele cele mai mari ale vieţii economice şi politice din România. Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Elena Udrea, Gheorghe Ştefan "Pinalti", Dorin Cocoş, Dumitru Niro sunt doar câteva dintre numele grele care au petrecut luni întregi departe de stilul lor luxos de viaţă şi de confortul cu care erau obişnuiţi.

Citeşte şi: Marian Vanghelie rămâne în arest preventiv

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iun, 05:08
jon
d-lor de la CEDO sunt de acord cu voi ,doar veniti cu sotiile voastre si satisfacetiii pe niste hoti si criminali.ce drepturi a avut cel ucis sa aiba si ucigasu (la moarte lenta)
spuneti-mi cum vati simti voi ca dupa ce vi se omoara copilu sa mai platiti taxe pentru a mentine criminalul copilului vostru in puscarie.Celorcare isi baga mina in banii nostri,daca la credit din banca dobinda e de pina la 20%in cazurile de furt sa fie pina la 300%/ancomfiscarea averi pina la gradul 3 de rudenie ptr.recuperarea prejudiciuului si deportati in baraci la munci grele ptr fapta,unde se vor autofinanta.
27 iun, 13:11
grisa
am spus-o...
Sefii tiganilor deliberat insista in confuzie. NU denumirea conteaza ci modul cum faci ca respectiva etnie sa fie sau nu apreciata. Cine-i de vina ca, raportat la numarul de ceatateni tigani, se comit cele mai multe infractiuni si sunt cei mai recalcintranti in integrarea socilal ?Cu cat contribuie respectiva etnie la PIB-ul tarii din care provin ? In afara de vesnica autovictimizare , altceva nu auzi de la ei.
28 iun, 09:00
gabriela
tigani
nu e nimic jignitor in denumirea de tigan,asa se stiu si ei! Si in america tot tigani se numesc si sunt oameni harnici,culti! La noi doar sefii lor au bani,majoritatea,subliniez,majoritatea nu muncesc ,ci doar fura! sefii lor? se lauda cu palatele si aurul,ce fac pentru ai lor? Nimic! ba fura si dela ei,vezi "regele" cioaba !
27 iun, 12:16
sorin
Colaborare exceptionala la domiciliu !
Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ