ELENA UDREA a decis: "... voi face asta pentru alţi deţinuţi"

| 11 mai, 08:49

Elena Udrea a declarat că va face plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva arestului preventiv.

Elena Udrea mărturisește că plângerea este justificată ținând cont de condițiile insalubre din arestul Capitalei, dar și din penitenciarele românești.

"În mod cert voi face plângere pentru faptul că am fost arestată preventiv. Ce să vă spun? 9 m2, patru persoane, mănânci în toaleta care nu are ușă. Nu vă puteți închipui ce este acolo. Voi da în judecată, nu pentru mine, ci pentru cei care sunt duși acolo. Este o teroare care îi pot determina pe aceștia să spună orice vor anchetatorii să declare. Eu m-am adaptat. Eram dacă vreți reperul, dacă Elena Udrea poate, pot și eu", a afirmat fostul ministru.

”Arestul preventiv este un instrument pentru a teroriza oamenii și de a-i demoraliza. Este un instrument de a determina oameni să recunoască lucruri pe care nu le-au făcut sau lucruri despre oameni care sunt ținte, informații de care procurorii au nevoie. Condițiile de acolo sunt inumane, dormi cu gândacii în pat, în 9 metri patrati nu ai loc decât să stai întins în pat sau aplecat. Mergi la toaletă in același spațiu în care mănânci. Oamenii care ies de acolo sunt afectați pe viață. Te imbolnăvești”, a insistat Elena Udrea.

Elena Udrea a stat în permanență cu măcar două persoane într-un spațiu atât de mic, motiv pentru care, după eliberare, i-a cerut mamei sale să o lase singură măcar câteva zile:

"Cred că nu am fost atât de intimă nici cu mama. I-am spus că o rog sa ma ințeleagă și să mă lase singură măcar câteva zile".

Citeşte şi: Elena Udrea, ELIBERATĂ din închisoare: PRIMA declarație în direct la TV i-a lăsat pe toți CU GURA CĂSCATĂ

"La Târgşor am fost primită bine. Poți să spui dacă ai greșit este normal, dar privarea de libertatea este o pedeapsă foarte grea, nu trebuie să te mai umilească nimeni. Dacă stai mai mult, ieși de acolo un om afectat pe viață. Nu pentru mine, pentru cei de acolo, voi face plângere la CEDO", a adăugat Elena Udrea. 

"Cred ca a fost destinul meu sa trec prin această experiență, am tratat multe lucruri superficial. Am văzut oameni care vorbesc despre arest fără să cunoască și fără să dorească să cunoască. Așa am fost si eu. A fost destinul meu să cunosc această experiență, pentru că azi sunt zeci de mii de oameni care își pun speranța ca ieșind de aici pot să fac ceva pentru ei. Pentru Justiția care azi se intamplă de multe ori cu abuzuri", a spus Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ