Cel mai bogat primar din Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş, a fost REŢINUT

| 02 feb, 09:51

Zeci de suspecţi din lotul evazioniştilor din anturajul Elenei Udrea şi al lui Adriean Videanu au fost reţinuţi în noaptea de duminică spre luni. Printre ei, şi primarul din Bradu, Argeş, implicat în afacerile lui Dorin Cocoş.

Audierile au durat toată noaptea şi zeci de suspecţi au trecut prin faţa procurorilor. După percheziţii la firme de top din Bucureşti şi din ţară, anchetatorii vorbesc de o evaziune de zeci de milioane de euro: afaceriştii scoteau bani cu sacoşa din bănci, pe baza unor documente false.

33 de persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate duminică, de Poliţia Română, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile, facturi fiscale, suporturi financiare şi de stocare a datelor informatice, carduri bancare, dispozitive token şi digipass, folosite la tranzacţii bancare, 300.000 de lei, un pistol cu gaze a cărei autorizaţie era expirată şi alte patru arme de vânătoare deţinute fără autorizaţie, potrivit Poliţiei Române.

Printre cei reţinuţi se află şi primarul Florin Frăţică din localitatea Bradu, judeţul Argeş. Acesta a fost ultimul scos de la audierile care s-au prelungit până la şase dimineaţa, potrivit România TV. El a fost dus cu duba în arest. În vreme ce primarul Florin Frăţică şi ceilalţi suspecţi nu au avut nimic de spus în faţa camerelor, apropiaţii edilului au făcut semne obscene către camerele de luat vederi şi le-au adresat injurii jurnaliştilor.

Primarul PMP din Bradu este un apropiat al cuplului Cocoş-Udrea. Florin Frăţică este amestecat într-o retrocedare de zeci de milioane de euro, de care a profitat un nepot al lui Dorin Cocoş. Inclusiv la el acasă au fost făcute percheziţii.

Printre cele 90 de persoane aduse la audieri duminică s-a numărat şi omul de afaceri Cristian Erbaşu, în calitate de martor. Cristian Erbaşu conduce un adevărat imperiu în domeniul construcţiilor, iar anchetatorii vor să afle ce implicare a avut în circuitul evazionist prin care statul a fost prejudiciat cu 30 de milioane de euro.

Anchetatorii au ridicat din casele şi firmele suspecţilor facturi fiscale, documente financiar contabile, sume de bani, dar şi arme. Potrivit anchetatorilor, în circuitul evazionist au fost implicate 200 de firme, unele tip fantomă, care emiteau facturi false pentru ca marile companii care apelau la serviciile lor să poată face profit fără să plătească taxe şi impozite. Interpuşii afaceriştilor mergeau la bănci şi scoteau banii cu sacoşa, spun anchetatorii. Timp de trei ani, prin mecanismul evazionist s-au spălat peste o sută de milioane de euro.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ