Cătălin Tolontan, despre dosarul "Gala Bute": Banii pot fi recuperaţi de statul român. Sunt neatinşi de FRICĂ

| 02 feb, 13:24

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu şi primire de foloase necuvenite în dosarul "Gala Bute". Procurorii spun că Udrea ar fi încercat să obţină ilegal fonduri europene.

Redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a declarat la România TV că nu ştie dacă se va ajunge la Elena Udrea în dosarul "Gala Bute", dar că statul român îşi poate recupera o parte din banii alocaţi pentru meciul lui Lucian Bute.

Cătălin Tolontan a declarat că după trei ani de când a fost demarată ancheta penală în dosarul "Gala Bute" nu mai este entuziasmat de acest subiect şi că tot ce poate face este să aibă răbdare până când procurorii îţi vor finaliza ancheta.

"A fi specialist în "Gala Bute" nu este un compliment. Mai degrabă sunt specialist într-o răbdare infinită. Trebuie să avem răbdare, nu ştim exact ce se va întâmpla acolo. Acest dosar a mai avut vreo trei-patru porniri şi trei-patru opriri. Aşa încât, în atâţia ani de zile, sunt aproape patru ani, nu sunt entuziasmat de nimic din ce se întâmplă în acest dosar, ci doar curios şi sceptic, ca orice jurnalist şi cetăţean al României.

Nu cred că se întâmplă nimic pe repede-înainte în acest dosar, la patru ani de la derularea Galei, la trei ani de când a început ancheta penală şi la un an şi trei luni de când s-a reînceput dosarul", a spus Cătălin Tolontan.

Jurnalistul a mai precizat că nu ştie dacă se va ajunge la Elena Udrea în acest dosar, însă, fără a fi pesimist, aşteaptă ca procurorii să îşi facă munca până la capăt.

Citește și: DOSARUL "GALA BUTE": Lovitură după lovitură, DNA cere aviz pentru URMĂRIREA PENALĂ a Elenei Udrea si Ion Ariton

Potrivit declaraţiilor făcute de Cătălin Tolontan, o parte din banii alocaţi pentru Gala lui Lucian Bute pot fi recuperaţi de statul român, aceştia fiind "neatinşi" de atâţia ani din cauza "fricii".

"Ce am scris noi în Gazeta Sporturilor este următorul lucru: acei bani, aproape 2,5 milioane de euro, care au fost iniţiaţi ca fiind bani europeni, au fost însoţiţi, conform procurorilor, de o serie de nereguli şi chiar procurorii le numesc "infracţiuni". La final, aceşti bani nu au ajuns unde trebuiau, parte importantă din ei, şi se află, în continuare, în conturile unor bănci şi aşteaptă să fie încasaţi de statul român. O bună parte a banilor sînt neatinşi de frică", a conchis jurnalistul.

Gala Bute este o investigaţie jurnalistică pornită de Gazeta Sporturilor. Echipa ziarului a urmărit subiectul vreme de patru ani şi a expus fapte, cifre şi mărturii exclusive.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în dosarul "Gala Bute", în care este suspectată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citește mai mult pe romaniatv.net

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 feb, 14:54
Dan Gabriel
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
CEA MAI NOUA OFERTA DE MUNCA!
Peste 3200 de persoane active si 200.000 de prospecti inregistrati in proiectul unic in lume,

demarat in ROMANIA!
Se ofera curs COMPLET GRATUIT(12 ZILE), asistenta specializata, de catre agenti

profesionisti, si instruire de la ZERO. Oferta de munca vizeaza piata americana a cartilor

electronice. Plata castigurilor este garantata prin CONTRACT LEGAL. Se lucreaza in

functie de preferinte, part-time(15 minute - 3 ore pe zi) sau full-time. Este necesara

SERIOZITATEA si DORINTA DE A INVATA CEVA NOU SI DE VIITOR! Pentru detalii

trimiteti un e-mail cu textul “ INFO “ la urmatoarea adresa de e-mail:

[email protected]
Post Scriptum: E de preferat sa adaugati un numar de telefon dupa textul “ INFO “, pentru

a fi imediat contactat/a de agentii nostri

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ