RTV.net: Cel mai rapid avion din lume va intra în teste în 2019

| 20 iul, 2013

Avionul viitorului ar putea deveni realitate în 20 de ani. O echipă de cercetători lucrează la un avion supersonic care ar putea să parcurgă distanţa de la Bruxelles la Sydney în doar două-trei ore, faţă de cele 22 de ore cât durează în prezent zborul.

Avionul viitorul, aşa cum a fost supranumită aeronava, ar avea o viteză de zece ori mai mare faţă de cea a aparatelor de astăzi, informează RTV.NET. Nu este de mirare astfel că dificultăţile tehnologice sunt imense. Inginerii vor trebui să conceapă un mod de propulsie adecvat, dar şi un aparat capabil să se deplaseze în atmosferă. Şi asta pentru că avionul va zbura de fapt în spaţiu.

O altă problemă o constituie combustibilul, mai ales că reactoarele vor funcţiona pe bază de hidrogen şi oxigen. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că primele teste vor avea loc în 2019, iar primele zboruri peste 20 de ani.

Primele teste cu avionul viitorului vor avea loc în 2019, iar primele zboruri, peste 20 de ani. Supersonicul va putea parcurge distanţa Paris-New York în mai puţin de o oră, iar Sidney-Bruxelles în 2-3 ore.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ