Cinci ani de închisoare pentru fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu

| 27 mar, 11:05

Fosta judecatoare a Curtii de Apel Bucuresti Veronica Cirstoiu a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, trafic de influenta, inselaciune si alte infractiuni, iar fiul sau, Florin Cergan, a primit doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta, decizia nefiind definitiva.

Curtea de Apel Constanta a stabilit, joi seara, sentintele in cazul fostei judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti si a altor trei persoane judecate in acelasi dosar.

Astfel, Veronica Cirstoiu a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta, trei ani de inchisoare pentru inselaciune, cate un an de inchisoare pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si la doi ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele sase pedepse si a aplicat Veronicai Cirstoiu pedeapsa cea mai grea de cinci ani de inchisoare si doi ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor.

Curtea de Apel Constanta deduce din pedeapsa durata arestului preventiv de la 10 august 2013 la 2 septembrie 2014.

Florin Cergan, fiul fostei judecatoare, a primit o condamnare de doi ani de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta, urmand ca din pedepasa sa fie dedus arestul preventiv de la data de 10 august 2013 la 26 iunie 2014.

Atat Veronica Cirstoiu, cat si Florin Cergan raman in continuare sub control judiciar.

Avocatul Lucian Bagia a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta si la un an de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele doua pedepse si i-a aplicat lui Lucian Bagia pedeapsa cea mai grea de doi ani de inchisoare.

Marilena Cucianu, celalalt inculpat din acest dosar, a primit trei ani de inchisoare pentru complicitate la inselaciune, un an de inchisoare pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si doi ani de inchisoare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata. Instanta a contopit cele patru pedepse si i-a aplicat Marilenei Cucianu pedepasa cea mai grea, de trei ani de inchisoare. De asemenea, Curtea de Apel Constanta a suspendat, sub supraveghere, executarea acestei pedepse, stabilind un termen de incercare de cinci ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ