Lovitură dură pentru fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu: Fiul ei a fost condamnat la ani grei de închisoare

| 23 apr, 14:50

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare pe fostul preot Florin Cergan, de la Parohia Lăculeţe, din comuna dâmboviţeană Glodeni. Pedeapsa se apropie de cea primită de mama sa, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, care a primit cinci ani de închisoare.

Sentinţa Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, iar în luarea deciziei de condamnare judecătorii au aplicat Codul Penal anterior, care este legea penală mai favorabilă în cazul lui Cergan.  Iniţial, Judecătoria Târgovişte îl condamnase pe Florin Cergan la cinci ani de detenţie.

Fiul fostei judecătoare a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă în urma accidentului produs în 8 martie 2011, când Cergan a lovit cu autoturismul său BMW o Dacie în care se aflau un preot, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi cei trei decedând în urma accidentului.

Citește  și:  Cinci ani de închisoare pentru fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu

Familia victimelor accidentului provocat, în martie 2011, în municipiul Târgovişte, de către fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, Florin Cergan, a acuzat public faptul că acest dosar ar fi fost tergiversat din cauza influenţei magistratului.

Familia victimelor se judecată în continuare pentru despăgubiri în urma acestui accident, în cadrul unui proces la civil.

În 2013, judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ