Cine este Klaus Iohannis - omul de bază al liberalilor în Guvernul Ponta

| 07 feb, 2014

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a ieşit la rampă după ce Crin Antonescu l-a adus în partid pe poziţia a doua, fiind numit prim vicepreşedinte al PNL.

Prim vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a acceptat să preia funcţia de şefia Ministerului de Interne  şi poziţia de vicepremier în cabinetul Ponta.

Văzut ca succesor al lui Crin Antonescu

La sfârşitul anului trecut, Crin Antonescu declara ca numarul doi din partid, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va deveni liderul partidului, daca actualul presedinte al PNL va castiga alegerile prezidentiale.

În topul încrederii

În toamna anului trecut, Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal , primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, considera ca este bine pentru partid faptul ca el ocupa locul patru in cel mai recent top al increderii in personalitatile politice.

Probleme cu ANI

În aprilie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a admis o altă cerere a primarului Klaus Iohannis care a solicitat anularea actului de constatare a stării de incompatibilitate emis de ANI, mai exact a deciziei ANI care stabilea faptul că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 18 mai 2004, întrucât a deţinut concomitent şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale.


Bornele politice ale lui Iohannis
- La 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler de către președintele Traian Băsescu.

- În data de 13 octombrie 2009, imediat după căderea guvernului Boc, a fost propus de PNL pentru funcția de prim-ministru al României. Această propunere a fost susținută și de PSD, PC și UDMR.
- Pe 7 decembrie 2009, după câștigarea alegerilor de către Traian Băsescu, Klauss Iohannis a declarat : "Parcursul meu de posibil premier s-a încheiat", acesta întorcându-se înapoi la primăria Sibiului. El a fost reales primar la alegerile locale din 2012, cu 77,89% din voturile valabil exprimate.

- La data de 20 februarie 2013 Klaus Johannis s-a înscris în PNL. O zi mai târziu, noii colegi de partid au votat în unaminate o derogare de vechime, care să-i permită să candideze la o funcție în conducerea partidului. La congresul extraordinar al PNL din data de 23 februarie 2013, a candidat pe lista lui Crin Antonescu și a fost ales prim-vicepreședinte al PNL.
Scurt CV
Din 2000 este primar al Sibiului
1990 Membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR)
1997     Membru in Comisia de Invăţământ al FDGR Transilvania
1998     Ales în Comitetul de conducere al FDGR Sibiu
1998     Seful Comisiei de Învăţământ al FDGR Sibiu
2001 - 2013     Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR)
2013     Prim-Vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL)
Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ