Udrea, despre Iohannis ca ministru: Nu are legătură cu guvernarea, ci cu lupta de putere din interiorul USL

| 08 feb, 2014

Propunerea lui Klaus Iohannis de către liderul PNL Crin Antonescu ca vicepremier şi ministru de interne este o încercare a acestuia din urmă de a câştiga un ascendent în interiorul USL, consideră Elena Udrea, conform Agerpres.

Ea invocă legea şi subliniază că Iohannis nu va putea ocupa şi funcţia de primar şi cea de ministru mai mult de 15 zile.

Totodată, Udrea spune că nominalizarea edilului Sibiului pentru portofoliul Internelor nu are nicio legătură cu încercarea de a crea un guvern mai bun, ci este o încercare a de preluare a puterii de către Crin Antonescu, de la Victor Ponta.

'De data aceasta Crin Antonescu încearcă să-i dea şah lui Victor Ponta ducându-l în Guvern pe Iohannis, care va fi o piatră de încercare, va fi opoziţie din interiorul Guvernului la Victor Ponta, la care se va adăuga opoziţia lui Antonescu la Victor Ponta în interiorul Uniunii până când acest circ se va opri şi USL se va rupe, ceea ce ştim cu toţii că se va întâmpla cel mai târziu după europarlamentare. Deşi au plecat nişte miniştri slabi, unii dintre cei care au venit se plimbă doar pe nişte locuri, evident că nu are legătură cu guvernarea, ci cu lupta de putere din interiorul USL. Ne apropiem de limita acestei Uniunii şi fiecare dintre cei doi, Victor Ponta şi Crin Antonescu, încearcă să aibă un ascendent', a spus Elena Udrea, sâmbătă, la finalul unei eveniment organizat la Turda pentru lansarea filialelor PMP din acest oraş dar şi din Câmpia Turzii.

Ea opinează că ''acest episod politic'' nu va fi în folosul imaginii lui Klaus Iohannis.

'Crin Antonescu a încercat un joc care, dacă îi va ieşi, îi va fi de folos în competiţia cu Victor Ponta. Legea spune că domnul Iohannis nu ar putea să fie mai mult de 15 zile şi primar şi ministru. Nu ştiu cum se va tranşa, dacă Iohannis va accepta să renunţe la funcţia de primar ca să vină în Guvern. Probabil că nu, pentru că toată lumea ştie că acest guvern va mai rezista foarte puţin. S-a angrenat într-o strategie care nu cred că-i va folosi la imagine domnului Iohannis, dar probabil că loialitatea faţă de Crin Antonescu şi proiectul politic al câştigării prezidenţialelor i s-au părut mult mai atractive decât să rămână primar la Sibiu', a mai spus Udrea, care a adăugat că intenţia aducerii lui Iohannis în Guvern este bazată pe dorinţa lui Antonescu ''de a-l carota pe Victor Ponta până când USL se rupe''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ