Cât de neamț este neamțul Iohannis?

| 09 feb, 2014

Fără nici măcar să aștepte să se concretizeze numirea lui oficială la Ministerul Afacerilor Interne, Klaus Iohannis a și început să bată din picioare că el vrea și primăria Sibiu și MAI.

Stângător om am putea afirma, mai ales dacă luăm în considerare că acestă dorință a neamțului de la Sibiu este una cât se poate de serioasă și este tratată ca atare și de colegii săi de partid, care sunt dispuși să meargă până într-acolo încât să modifice legislația în vigoare astfel încât Iohannis să capete ceea ce-și dorește.

Pesediștii, pe de altă parte, mai raționali din fire, și-au manifestat dezacordul cu privire la potențialele modificări aduse legilor pentru situații punctuale cum este cea a primarului de la Sibiu și pe bună dreptate. De ce să dai o Ordonanță de Urgență pentru a ajuta o persoană să ocupe trei funcții simultan - în cazul lui Iohannis, primar, ministru și vicepremier – în condițiile în care situația se poate rezolva ușor prin renunțarea la Primăria Sibiului. Pe de ată parte, dacă se convine modificarea legislației, așa cum speră liberalii, nu ar fi un semnal pozitiv transmis românilor.

O întrebare interesantă este următoarea – de ce vrea domnul Iohannis să facă celecție de funcții? Noi înțelegem că este atașat de Sibiu și e greu să părășești o funcție în care excelezi și pentru care ești apreciat, dar dacă ai luat decizia că trebuie să mai urci un nivel și să începi să joci in the big league, trebuie să îți asumi compromisul de a lăsă Primăria în urmă, asta în condițiile în care te simți în stare să preiei frâiele unui minister precum MAI. Oscilarea și nehotărârea lui Iohannis ne duc cu gândul spre o nesinguranță pe care acesta o resimte în privința șefiei la Interne, motiv pentru Primăria Sibiului ar fi plasa lui de siguranță în cazul în care lucrurile nu ar funcționa conform planului.

Cert este că Iohannis își dorește cu disperare atât fotoliul de primar, cât și pe cel de ministru, iar modul agresiv în care face solicitări de modificare a legislației aducând în vedere precedentul Ciorbea și nonșalanța cu care recunoaște că nu va renunța ușor la Primăria Sibiului, ne duc cu gândul către un al doilea scenariu și ne determină să-l privim ca pe un om politic ambițios și lacom, fără coloană vertebrală. Rămâne de văzut cum se vor așeza lucrurile pentru neamțul Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 2014
cantautor
am citit in articol ca Primarul Sibiului este un om "stangator" si care face "celectie" de functii...
am concluzionat ca autorul este un ziarist stangaci care face colectie de "perle" de scris...
in aceste conditii,cand un analfabet face analize,subiectul tratat nici nu mai are relevanta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ