Cristina Pocora (PNL): În ceea ce priveşte nominalizarea lui Iohannis, răbdare şi să evităm discuţii inutile

| 08 feb, 2014

Premierul Ponta este "singura voce autorizată" în privinţa nominalizării lui Klaus Iohannis ca vicepremier şi ministru de Interne, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, adăugând că Ponta "a agreat cooptarea" acestuia în guvern.

"(..) potrivit este să avem răbdare, să aşteptăm revenirea premierului în ţară şi să evităm discuţiile inutile pe tot felul de teme care n-au legătură cu nominalizarea în sine. Premierul României este singura voce autorizată să aibă o poziţie pe această chestiune. De altfel, Victor Ponta a agreat cooptarea lui Klaus Iohannis în Guvern, spunând că este un mare câştig pentru Cabinet său, urmând ca detaliile tehnice să fie discutate la nivelul USL", a declarat Pocora, potrivit Mediafax.

Pocora a mai spus că "propunerile avansate de Partidul Naţional Liberal pentru ocuparea celor patru portofolii în Guvernul României nu fac obiectul unor discuţii în cadrul şedinţelor USL, cum, de altfel, nu s-a întâmplat nici în alte ocazii cu nominalizările făcute de partidele partenere în USL".

Şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu a avut o poziţie similară.

"Legat de nominalizările făcute de colegii din PNL, trebuie să spunem că premierul Victor Ponta are ultimul cuvânt. Aceste nominalizări vor fi discutate în USL pentru a fi validate în mod clar, de toate partidele din Uniune. Eu cred că este bine să fim mai rezervaţi în declaraţii publice şi să nu comentăm peste tot acţiunile politice din guvernare, aşa cum se făcea pe vremea CDR. Observ că PNL a schimbat o linie, ca la hochei. Sper ca aceste schimbări, să recunoaştem importante, să nu creeze instabilitate în cadrul instituţiilor", a spus senatorul Sârbu, sâmbătă, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, aflat la Soci, a declarat că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis şi că îl doreşte în Guvern, deoarece ar fi un mare câştig, dar că "deciziile tehnice" legate de poziţii şi de procedurile necesare vor fi luate în ţară, "cu calm", în cadrul coaliţiei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că detaliile procedurale privind nominalizarea lui Klaus Iohannis ca vicepremier vor fi discutate cu Victor Ponta, după ce acesta va decide asupra acceptării propunerii, liberalul arătând că aşteaptă un răspuns al premierului pe acest subiect.

Vicepreşedintele PSD Dan Şova a precizat, vineri, că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier în contextul actual, el arătând că Executivul ar avea datoria de a merge în Parlament şi de a cere un nou vot de încredere, ceea ce ar putea însă genera o nouă perioadă de instabilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ