Clubul Român de Presă: Cazul Robert Turcescu arată că democraţia în România rămâne vulnerabilă

| 24 sep, 2014

Clubul Român de Presă consideră că mass-media trebuie consolidată în contextul în care "cazul Robert Turcescu, ofiţer acoperit" demonstrează că democraţia în România rămâne vulnerabilă şi precizează că ar putea fi luată în considerare o reglementare referitoare la conflictul de interese "jurnalist-ofiţer acoperit".

"Clubul Român de Presă consideră că profesia de jurnalist şi calitatea de ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii sunt incompatibile etic şi practic şi reaminteşte că prin Codul Deontologic al Clubului se recomandă ca 'ziaristul să nu fie angajat ca informator sau ofiţer acoperit al unui serviciu secret', pentru evitarea conflictului de interese. Efectele negative ale cazului 'Robert Turcesu, ofiţer acoperit' trebuie contracarate prin consolidarea autoreglementării profesiei de jurnalist, prin aderarea explicită şi funcţională la unul dintre codurile etice ale asociaţiilor profesionale sau prin respectarea codurilor proprii ale companiilor din mass-media, care ar trebui completate cu o prevedere referitoare la conflictul de interese 'jurnalist-ofiţer acoperit', se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Hurezeanu, despre cazul Robert Turcescu

Astfel, Clubul Român de Presă crede că şi legiferarea acestei incompatibilităţi se poate lua în considerare, dacă oportunitatea se decide în interiorul comunităţii jurnaliştilor şi a patronatului din mass-media.

De asemenea, CRP îşi exprimă speranţa că şi liderii comunităţii de informaţii vor reflecta asupra efectelor şi consecinţelor cazului "Robert Turcescu, ofiţer acoperit".

Citeşte şi: Când a minţit ROBERT TURCESCU? O înregistrare pe care trebuie să o asculţi!

"'Cazul Robert Turcescu, ofiţer acoperit' demonstrează că democraţia în România rămâne vulnerabilă şi că mass-media trebuie consolidată economic, profesional şi etic din interior", se subliniază în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ