CM 2014: Germania spulberă Portugalia, 4-0

| 16 iun, 2014

Echipa Germaniei a surclasat selecţionata Portugaliei cu scorul de 4-0 (3-0), luni, pe Arena Fonte Nova din Salvador, într-un meci din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Thomas Mueller a luat o opţiune importantă în lupta pentru titlul de golgheter prin tripla reuşită (11 - penalty, 45+1), celălalt gol al germanilor fiind marcat de Mats Hummels (32).

Meciul a început în blocstarturi, portughezii având prima ocazie a meciului, în minutul 5, când Hugo Almeida a pornit pe o contră promiţătoare, dar a încheiat cu un şut modest, fără probleme pentru Neuer. Lusitanii au mai avut o şansă bună în minutul 8, când Lahm a pierdut o minge în propria jumătate, balonul a ajuns la Cristiano Ronaldo, dar şutul acestuia din unghi a fost respins de Neuer, relatează Agerpres.

Prima ocazie a germanilor s-a consumat câteva secunde mai târziu, când portarul Rui Patricio a trimis greşit o minge, iar Khedira a fost aproape de gol (8), dar şutul s-a dus pe lângă poartă.

Nationalmannschaft a deschis scorul în minutul 11, prin Thomas Mueller, golgheterul Cupei Mondiale din 2010, dintr-un penalty acordat în urma unui fault comis în careu de Joao Pereira la Goeteze: 1-0. Germania nu mai marcase din penalty la Cupa Mondială în timpul regulamentar din 1994, când Mathaeus înscria împotriva Bulgariei.

După o perioadă fără ocazii clare de gol, Nani a expediat un şut destul de periculos (25), dar balonul s-a dus peste bara transversală.

Germania a ratat desprinderea prin Goetze, a cărui reluare a fost deviată salvator în corner de Pereira. Lusitanul a amânat de fapt golul al doilea al Germaniei, pentru că la lovitura de colţ, fundaşul Hummels a reluat imparabil cu capul: 2-0 (32).

Mats Hummels a fost aproape să marcheze în poarta cealaltă, peste doar trei minute (35), când Fabio Coentrao, din poziţie de ofsaid, a centrat în faţa porţii, iar fundaşul german a reluat periculos de aproape de propriile buturi. Eder (36) şi-a încercat şi el şansa, dar a trimis peste ţintă, în urma cornerului.

Seleccao, după ce îl pierduse pe atacantul Hugo Almeida (28), accidentat, a rămas şi fără fundaşul Pepe (37), în urma unei altercaţii cu Mueller. Portugalia, cu acest prilej, a ajuns la a patra Cupă Mondială consecutivă la care are jucători eliminaţi (6 cartonaşe roşii în total).

Goetze a fost blocat de Raul Meireles (42), dar echipa lui Joachim Loew a mai marcat o dată până la pauză, în prelungirile primei reprize, prin acelaşi Mueller (45+1), care a speculat o greşeală comisă de Bruno Alves, fundaşul respingând în coechipierul său Raul Meireles: 3-0.

La reluare, Germania a ratat prin Mesut Ozil (51), faţă în faţă cu Rui Patricio, portughezii s-au ciocnit între ei (Nani şi Fabio Coentrao, 52), elocvent pentru felul cum au stat lucrurile pe teren. Dezastrul portughez a fost completat de accidentarea lui Fabio Coentrao, schimbat în minutul 65.

Goetze a ratat o mare şansă de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, şutul său fiind deviat in extremis de Joao Pereira (69).

Portughezii au avut o oportunitate bună în minutul 75, când Neuer a respins cu greu şutul lui Nani, iar Eder a fost faultat în careu de Hoewedes, dar arbitrul Mazic nu a acordat penalty-ul cuvenit, în ciuda protestelor vehemente ale lusitanilor, în frunte cu Cristiano Ronaldo.

Mueller a completat hat-trick-ul în minutul 78, când a reluat în plasă mingea scăpată de Rui Patricio la centrarea lui Schuerrle: 4-0

Succesul Germaniei a fost umbrit oarecum de accidentarea fundaşului Mats Hummels (73). Ronaldo şi-a demonstrat calităţile doar în final, când a tras violent din lovitură liberă, dar Neuer a salvat golul (90+1).

Următoarele meciuri din Grupa G sunt Ghana - SUA, la Natal (marţi 17 iunie, 01,00, ora României), Germania - Ghana, la Fortaleza (sâmbătă 21 iunie, 22,00) şi SUA - Portugalia, la Manaus (luni 23 iunie, 01,00).


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ