Combinația Cocoş–Bucşaru. Ţinta finală: Elena Udrea

| 07 mar, 10:55

Inalta Curte a decis, joi seara 5 martie 2015, mentinerea Elenei Udrea in arest preventiv. Prezenta lui Udrea la instanta suprema, plimbarea acesteia in catuse si zambetele afisate la intrarea si iesirea din sala de judecata au fost subiectul principal al zilei de joi, scrie psnews.ro.

Cu Elena Udrea cap de afis, in aceeasi zi am mai avut parte de un eveniment important. Este vorba despre retinerea omului de afaceri Dumitru Bucsaru, dispusa nu de procurorii DNA, ci de politistii de la Serviciul Frauda, intr-un dosar cu prejudiciu de 1,5 milioane de lei. Retinerea lui Bucsaru ar putea fi insa doar inceputul unei ample anchete.

Din informatiile obtinute de PSnews.ro cercetarile nu il vizeaza doar pe Dumitru Bucsaru, tinta finala fiind cuplul Udrea-Cocos. Iar o asemenea varianta este cat se poate de plauzibila, avand in vedere relatiile extrem de apropiate intre Cocos si Bucsaru. Varianta este plauzibila avand in vedere si informatiile care circula de mai multi ani in mediul politic si de afaceri, cum ca Dumitru Bucsaru a fost puternic sustinut de acelasi cuplu Cocos-Udrea. Si ca in multe dintre afaceri a fost de fapt un paravan al lui Dorin Cocos. De aceasta data, anchata Politiei la adresa lui Bucsaru este doar punctul de pornire, restul investigatiilor urmand sa fie continuate apoi de DNA.

Citeşte şi: Un milionar apropiat de Traian Băsescu, plasat în arest la domiciliu

Magdalena, Andrei si Anca

Exista de altfel si elemente care demonstreaza, fara echivoc, legaturile dintre Dumitru Bucsaru si fostul sot al Elenei Udrea. Legaturi facute, la fel ca in alte cazuri, prin persoane interpuse in diverse firme controlate in realitate de Dorin Cocos sau Dumitru Bucsaru.

Iata doar cateva exemple prezentate in decursul anilor de presa. Exemple ce devoaleaza relatiile dintre Bucsaru si Cocos. Sa luam societatea SC Laur & CD 98 Servcom SRL, o firma careia, in urma cu mai multi ani, Administratia Lacuri si Parcuri Bucuresti i-a incredintat exploatarea Strandului Moghioros din Sectorul 6 al Capitalei. Sector condus o buna bucata de vreme de primarul Cristian Poteras, un apropiat al Elenei Udrea.

Astfel, SC Laur & CD 98 Servcom SRL i-a avut ca actionari pe urmatorii: Adrian Florea, Daniel Tone, Teodor Andrei Ganciu, Ramona Magdalena Bucsaru. Cenzor al firmei a fost Anca Dinu. Cine este Ramona Magdalena Bucsaru? Nimeni alta decat fata lui Dumitru Bucsaru. Cine este Anca Dinu? Nimeni alta decat sora lui Dorin Cocos.

Mai exista si un al treilea personaj, asociat cu fata lui Bucsaru, cu legaturi directe cu Dorin Cocos. Teodor Andrei Ganciu a fost asociat cu Dorin Cocos in EHI Intretinere si Curatenie SRL, EHI Restaurant SRL si Eurohotels si Asociatii SRL. Pe de alta parte, Anca Dinu, pe langa ca e sora lui Cocos, a fost cenzor si la firme ale acestuia, precum Centrul de Evaluare Medicala si Testare a Fortei de Munca SA.

Magdalena, Anca si Steluta

Haideti sa va mai oferim un caz: D&D Global SRL. O societate care a avut relatii comerciale cu Primaria Sectorului 6, unde a ridicat complexul comercial Grant Shopping Center. O afacere despre care s-au scris neunumarate articole de-a lungul vremii.

Ce sa vedeti, D&D Global SRL a fost controlata de Anca Dinu, adica sora lui Dorin Cocos. Si ce sa mai vedeti, in aceeasi firma actionara a fost Ramona Magdalena Bucsaru, fiica cea mare a lui Dumitru Bucsaru.

In ceea ce priveste aceasta societate, mai exista un aspect interesant, care arata increngatura de oameni de afaceri din gruparea din care a facut parte Dorin Cocos. Astfel, in D&D Global SRL, ca asociat a aparut si Steluta Lucov. Care Steluta Lucov este sotia lui Stefan Bogdan Lucov. Care Stefan Bogdan Lucov este fratele lui Gabriel Mihnea Lucov. Iar Gabriel Mihnea Lucov, fin al lui Dorin Cocos, este cel despre care Dumitru Nicolae, zis Niro, spunea ca ii dadea spaga destinata lui Alexandru Bittner.

Udrea zice ca a fost cat pe ce sa ii fie avocata lui Bucsaru

Mai exista o dovada a relatiei apropiate dintre Bucsaru si cuplul Udrea-Cocos. De aceasta data, ea vine chiar din gura Elenei Udrea. In 2007, Elena Udrea recunostea pentru ziarul Evenimentul Zilei ca a fost la un pas sa fie avocata lui Dumitru Bucsaru. Potrivit Evz, Elena Udrea ar fi recunoscut ca Bucsaru a apelat la serviciile sale, dar ca nu s-a concretizat nimic. ”Dumitru Bucsaru putea sa-mi fie client”, le-ar fi spus Udrea jurnalistilor de la Evz.

Aceasta declaratie a venit insa in urma unei dezvaluiri facuta de Mircea Badea. Realizatorul emisiunii “In gura presei” a povestit in 2007 ca, dupa o emisiune, a fost sunat de Elena Udrea, care s-a recomandat fiind avocata lui Bucsaru.

Bucsaru a recunoscut relatia cu cuplul Udrea-Cocos

Dezvaluirea lui Mircea Badea cu privire la relatia dintre Udrea si Bucsaru a fost facuta in contextul unei dezvaluiri de proportii a jurnalistilor de la ziarul ZIUA. Este vorba despre o ancheta intitulata “Scutul mafiei” in care se prezenta cum Traian Basescu a intervenit in favoarea unei firme de-a lui Dumitru Bucsaru, “Art Constructii ’92” pentru a recupera o datorie de la CFR.

In acest articol, jurnalistii de la ZIUA au prezentat si un dialog cu Dumitru Bucsaru, in care acesta recunostea ca ii cunoaste pe Dorin Cocos si Elena Udrea, dar, in ciuda evidentelor, nega relatiile de afaceri prin interpusi cu fostul sot al fostei sefe PMP.

Iata dialogul ziaristilor de la ZIUA cu Dumitru Bucsaru:

Reporter: Domnule Bucsaru, ati avut mai multe contracte de lucrari cu CFR, in urma carora ati avut mari sume de bani de recuperat. Ati trimis, cumva, un memoriu presedintelui Basescu prin care il rugati sa va ajute sa va recuperati creantele de la Caile Ferate?

Dumitru Bucsaru: Am trimis la mai multe institutii, nu-mi mai amintesc exact daca am trimis si Presedintiei. Probabil ca da.

Reporter: Care sunt relatiile dumneavoastra cu familia Udrea-Cocos?

Dumitru Bucsaru: Cu familia Udrea-Cocos?

Reporter: Da. Va cunoasteti?

Dumitru Bucsaru: Da.

Reporter: Relatii de afaceri aveti?

Dumitru Bucsaru: Nu.

Reporter: Nici prin asociati ai dumneavoastra?

Dumitru Bucsaru: Prin asociati?

Reporter: Dumneavoastra aveti mai multi asociati. Cunoasteti ca asociati de-ai dumneavoastra sunt asociati, in alte firme, cu Dorin Cocos?

Dumitru Bucsaru: Nu.

Reporter: Nici un anume Andrei Ganciu?

Dumitru Bucsaru: N-am auzit de Ganciu.

Reporter: Nu ati auzit de Ganciu? E partenerul dumneavoastra in firma, intr-o firma detinuta de una dintre fiicele dumneavoastra.

Dumitru Bucsaru: N-a lucrat cu CFR-ul, ce legatura are?

Reporter: Eu nu v-am intrebat daca a lucrat cu CFR.

Dumitru Bucsaru: A facut firma cu niste colegi de facultate, habar n-am cu cine. Dar ce are firma asta?

Reporter: Doar v-am intrebat daca aveti vreo legatura cu Andrei Ganciu.

Dumitru Bucsaru: Acum chiar nu-mi amintesc.

Reporter: Dar pe domnul presedinte Basescu il cunoasteti?

Dumitru Bucsaru: Faceti misto de mine sau vreti sa faceti subiect din mine acum?

Reporter: Nu facem misto, doar v-am intrebat.

Dumitru Bucsaru: M-ati sunat mai devreme sa ma intrebati de datorii, acum ma intrebati de relatia mea cu presedintele Basescu! Da, am fost la Marina cu domnul presedinte.

Reporter: Ati fost la Marina cu presedintele?

Dumitru Bucsaru: Dom’le, faceti misto de mine! Am 45 de ani, cum sa fiu la Marina cu domnul presedinte Basescu?! N-am fost!

Reporter: Dar nu il cunoasteti?

Dumitru Bucsaru: Hai, dom’le, va rog frumos, faceti misto de mine.

Reporter: Dar pe deputatul PD Ioan Oltean il cunoasteti?

Dumitru Bucsaru: Il stiu doar de la televizor”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mar, 11:12
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de prioect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ